F. Olimpia Edicion Limitada | Spanje | gemaakt van de druif Graciano
F. Olimpia Edicion Limitada | Spanje | gemaakt van de druif Graciano
De Grote Hamersma score 8.5

F. Olimpia Edicion Limitada

2017

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje, Navarra
Graciano

15,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Beperkte oplage

Deze gelimiteerde editie (slechts 8.935 flessen) is gemaakt van de Graciano druif. Deze druif komt op zeer beperkte schaal in Rioja voor, en in Navarra is deze druif nog sporadischer. De opbrengst per wijnstok van deze druif is erg laag. Al met al hebben we hier dus met een bijzondere wijn te maken!

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek Navarra
Druif Druif Graciano
Domein Domein BODEGAS F. OLIMPIA
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsHert
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Krachtig en intens

Jonge Graciano wijnen zijn vaak wat hard en hebben veel tannine, maar tijdens de rijping op hout en fles ontwikkelen veel Graciano wijnen zich tot wijnen van topkwaliteit. Deze wijn heeft een intense, kersenrode kleur met rode rand. Bij het ruiken vallen aroma’s op van nieuw hout, bloemen en cacao. De smaak is krachtig, met een goed gevormde structuur en een gladde en lange afdronk. Een prima begeleider van gebraden vlees en wild.

Lees meer

Bodegas F. Olimpia

Al drie generaties lang onderscheidt Bodegas Olimpia zich door haar passie en traditie. De bodega is in 1917 opgericht door Flavia Olimpia en is gelegen in de stad Cáseda, een historische stad aan de oevers van de rivier de Aragón. Traditionele aspecten worden hier gecombineerd met de nieuwste technologieën. Alle tanks zijn gemaakt van beton, wat voor maximaal behoud van het fruit zorgt en de versheid van de wijnen garandeert. Veruit de meeste bodega’s in Navarra verbouwen vooral Tempranillo, maar Olimpia blinkt al generaties lang uit in Garnacha en Graciano, druiven die zeer worden gewaardeerd om hun intense kleur, hun aromas van jam en een goede zuurgraad. Rijping in ​​Franse, Amerikaanse en Navarrese eikenhouten vaten resulteert in zeer elegante en uitgebalanceerde wijnen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven