Fusser Ruppertsberger Reiterpfad N° 1 Riesling Pfalz q.b.a. | Duitsland | gemaakt van de druif Riesling
Fusser Ruppertsberger Reiterpfad N° 1 Riesling Pfalz q.b.a. | Duitsland | gemaakt van de druif Riesling

Fusser Ruppertsberger Reiterpfad N° 1 Riesling Pfalz q.b.a.

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Duitsland
Duitsland, Pfalz
Riesling

30,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De Ruppertsberger Reiterpfad N° 1 Riesling (Grosse Lage) van Martin en Georg Fusser is gemaakt van riesling druiven die allemaal afkomstig zijn van de locatie Ruppertsberger Reiterpfad wat bij de Romeinen al bekend was als een uitstekende locatie en is nu een van de beste Riesling-locaties in de Palts. ​ De bodemgesteldheid wordt gekenmerkt door verweerde federale zandsteen, die werd weggespoeld uit het Paltserwoud. Het zandsteenpuin wordt doorkruist door kalksteen mergelzones. Door deze interessante bodemstructuur van de site ontwikkelt de wijn een duidelijke mineraliteit. Goudgeel fruit, kleine bessen met een hoge aroma-intensiteit van hun beste stuk REITERPFAD en een lange natuurlijke gisting zijn altijd de basis voor deze top Riesling. Ze behandelen het op een uitgebreide vatrijping, wat de wijn nog meer dichtheid, structuur en een lange levensduur geeft. Het daadwerkelijke potentieel van de wijn wordt vaak pas na enkele jaren duidelijk.

In 2017 zijn ze (door Falstaff) genomineerd als één van de talentvolste wijnmakers van Duitsland! Wat ons betreft een absolute aanrader.

Wijnhuis

Martin & Georg Fusser zijn twee broers die hand in hand werken. Zij zijn alweer de 2de generatie van deze prachtige wijngaard. Vastberaden en gemotiveerd nemen ze alle beslissingen samen. Niettemin heeft ieder hun eigen interesses en persoonlijke sterke punten.

Terwijl ze nog studeerden in Geisenheim, besloten ze in 2006 om het bedrijf van hun ouders, dat tot dan toe alleen druiven produceerde, volgens onze ideeën langzaam om te bouwen. Ze hebben individuele wijngaarden uitbesteed en de eigen wijnmakerij opgericht. In 2007 hebben ze de eerste vintage gevinifieerd volgens eigen filosofie. Het succes gaf ze een reden om onverminderd door te gaan waardoor ze ondertussen 12 hectare volgens biodynamische richtlijnen beheren.

Door het samenspel van biodynamica in de wijngaard, met de hand plukken en zachte wijnbereiding, produceren de broers Martin & Georg Fusser zeer diepe en expressieve wijnen.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Duitsland
Streek Streek Pfalz
Druif Druif Riesling
Domein Domein Weingut Martin und Georg Fusser
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijs
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGroßes Gewächs
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven