Garcia de Verdevique Vigiriego Barrica | Spanje | gemaakt van de druif vigiriego
Garcia de Verdevique Vigiriego Barrica | Spanje | gemaakt van de druif vigiriego
De Grote Hamersma score 9- sterwijn

Garcia de Verdevique Vigiriego Barrica

2020

Witte wijn

18,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Unieke natuurwijn van unieke druif

Je moet het wel durven, maar als waaghals heb je dan ook wat speciaals! De Garcia de Verdevique Vigiriego Barrica is een frisse, krachtige goudgele natuurwijn voor de echte liefhebber met 4-6 maanden houtrijping. De wijn is karaktervol en apart en heeft tropisch fruit, caramel en een bittertje dat typerend is voor deze druif die alleen in de Sierra Nevada in Zuid-Spanje en op Tenerife voorkomt. Lange afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de la tierra
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9- sterwijn

“Natuurwijn die de orange-sfeerverlichting heeft aangestoken. Eentje voor restaurant Choux in Amsterdam bijvoorbeeld waar de natuur de vrije hand heeft gekregen.”

“Viognier? Rijpe Chardonnay? Marsanne? Roussanne? Een blend daarvan? Nee, het is de u natuurlijk welbekende vigiriegodruif die het zo ongelooflijk goed doet in het door u gefrequenteerde Cumbres del Guadalfeo, niet ver van Granada. Excuses voor het oponthoud maar ik moest beide even opzoeken. Volgens de Almachtige Gids Wine Grapes van Robinson, Harding en Vouillamoz is het een nog net niet vergeten druif die zijn heil in Andalusië heeft gezocht. Om zich daar te presenteren onder verschillende schrijfwijzen, met ogenschijnlijk volstrekte willekeur tussen de medeklinkers geplaatste o’s, a’s, i’s, u s en e’s, te danken waarschijnlijk aan overdadige consumptie van de wijnambtenaar van de burgerlijke stand.  Hoe is de naam zegt u? Vijariego? Bujariego? Verijadiego? Vijiriego? Of Vujariego? Weet u wat? Schenk nog eens in dan doen we nog een poging? Graag zelfs. Want erg spannende blanco. Neigend naar bovenstaande wijnen. Met nog een handje rozijnen, geroosterde zaadjes uit een Ottolenghi-recept, umami-signalen, sherrytonen en biologische appelmoes. Stevige bitters. Natuurwijn die de orange-sfeerverlichting heeft aangestoken. Eentje voor restaurant Choux in Amsterdam bijvoorbeeld waar de natuur de vrije hand heeft gekregen. Sterwijn score: 9.”

Lees meer

Bodegas Garcia de Verdevique

Bodegas Garcia de Verdevique is een klein familiebedrijf dat bijzondere natuurwijnen maakt. Ze bewerken hun wijngaarden nog met muilezels. Hun wijngaarden zijn de hoogste van het vasteland van Europa en liggen rond de 1400 meter in de Sierra de La Contraviesa, in de Alpujarra Granadina, in een bevoorrechte natuurlijke omgeving en met een speciaal microklimaat voor het verbouwen van wijnstokken en van grote ecologische waarde.

Lees meer

Lekker bij

Vis (o.a. gebakken langoustines, gepocheerde vis,  paling), witvlees en oude kaas. Oplage slechts enkele duizenden flessen.

Lees meer
Scroll naar boven