Jorche Spumante Metodo Classico Brut | Italië | gemaakt van de druiven Bianco d'Allesano en Fiano Minutolo
Jorche Spumante Metodo Classico Brut | Italië | gemaakt van de druiven Bianco d'Allesano en Fiano Minutolo

Jorche Spumante Metodo Classico Brut

2012

Mousserend

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Italië
Italië, Puglia
Bianco d'Allesano, Fiano Minutolo

22,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Houtgerijpte Spumante Brut

De spumante brut van Jorche is gemaakt van 75% Bianco d’Alessano en 25% Fiano. Verkregen met de klassieke champagne methode van Bianco d’Alessano en Fiano-druiven. De spumante brut van Jorche is de uitdrukking van een uniek terroir en lokale druiven die een uitstekende balans en elegante structuur vormen.

Hoe smaakt deze wijn?

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Smaak Smaak Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif Bianco d’Allesano, Fiano Minutolo
Domein Domein Jorche
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Fijne bubbel met smaaksensatie

In het glas een lichtgele kleur en een rijke, fijne, aanhoudende bubbel. In de neus en mond een volle en uitgebalanceerde smaak met kenmerken van bloemen, citrus en fruit met een vleugje witte perzik. Door de hand geplukte druiven op eikenhout te laten rijpen en daarna jaren op fles kun je spreken van een ware smaaksensatie in het glas.

Lees meer

Rijping

De druiven worden jaarlijks met de hand geplukt in kratten. De eerste rijping is 3 maanden op eikenhouten vaten en de tweede rijping op fles voor minimaal 72 maanden. Aan het einde van de tweede rijping hebben ze de gist verwijderd. Dit heet in Italië met een mooi woord Sboccatura. Sboccatura, dégorgement in het Frans, is een methode om letterlijk het onderste uit de fles te halen.

Lees meer

Wijnhuis Jorche

Alweer meer dan een eeuw geleden is het toen Giovanni, de betovergrootvader van Dalila en Emanuela begon met de wijnmakerij. Vandaag, met de 5de generatie, is bijna alles veranderd maar het blijft altijd onveranderd, de diepe essentie van de wijnbouwtraditie. Met veel liefde, plezier en traditie wijden Dalila en Emanuela, de dochters van Antonio (achterkleinzoon van Giovanni), zich met nieuwsgierigheid, creativiteit en enthousiasme aan de historische familieactiviteit en de gastvrijheid in de Masseria. Primitivo, Negramaro, Fiano en Bianco d’Ales-sana zijn de autochtone Salento-variëteiten die Jorche teelt, met bijzondere aandacht voor het herstel en respect voor typische cultivars van de zone, die in de loop van de tijd zijn vergeten, zoals Bianco d’Alessano . De bouw van het huidige wijnhuis valt samen met het begin van een nieuwe fase in de wijnbouwactiviteit van Jorche en met het begin van zijn nieuwe wijnen. De zes hectare jonge wijngaarden liggen rondom de nieuwe wijnmakerij, een moderne en technologisch innovatieve structuur met punctuele controlesystemen in alle fasen van het productieproces, die tegelijkertijd de authentieke waarden uit het verleden behouden. De wijnen rusten in de stilte van de nieuwe ondergrondse kelder, waar de veroudering van de Primitivo van Jorche plaatsvindt in de grote vaten en in de barriques en, deels nog steeds, in de oude “capasuni”, volgens de originele methode.

Lees meer

Lekker bij

Deze spumante is heerlijk als aperitief maar door zijn rijping en complexiteit ook perfect om een hele maaltijd op basis van vis te begeleiden, vooral zeevruchten. Het ideale typisch gerecht bij deze spumante zijn (rauwe) venusschelpen en (rauwe) mosselen of zoals ze het in Italië noemen (Noci (tartufi di mare) e cozze pelose crudi).

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven