Oddbird Spumante Alcoholvrij - Bio | Italië | gemaakt van de druif Glera
Oddbird Spumante Alcoholvrij - Bio | Italië | gemaakt van de druif Glera

Oddbird Spumante Alcoholvrij - Bio

Non-vintage

Mousserend

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Italië
Italië, Veneto
Glera

11,90

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Alcoholvrije Prosecco

Eindelijk een alcoholvrije wijn uit Italië die we lekker vinden. Wat een ontdekking! Je mist de alcohol eigenlijk niet. Gemaakt van Glera-druiven uit Veneto, dé Prosecco-streek. Geniet van de vrolijke bubbels, frisse aroma’s en subtiele fruitige smaken zonder de zorgen van een kater. Of het nu gaat om een feestelijke gelegenheid of een gezellig samenzijn, Oddbird Spumante Alcoholvrij brengt een glimlach op elk gezicht!

Hoe smaakt deze wijn?

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Smaak Smaak Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Veneto
Druif Druif Glera
Domein Domein Oddbird
AlcoholAlcohol0,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee
Alcoholvrij
Biologisch
Vegan

De Grote Hamersma score

“ “

Oddbird Spumante Alcoholvrij – bio

Een Italiaanse Spumante uit Zweden. Kan dat wel? Jazeker! Want de druiven komen uit Italië en bij Oddbird is Zweden is de alcohol eruit gehaald. Oddbird Spumante Alcoholvrij is dus een beetje vreemde eend in ons assortiment: Zweden’s eerste en enige alcoholvrije mousserende wijn uit de Prosecco-regio. Maar wat een ontdekking! Dit is echt lekker. Deze alcoholvrije mousserende wijn is gemaakt met traditionele methoden met 100% Glera-druiven. Afkomstig uit de beste wijngaarden in de Treviso-regio in Veneto. Dus je mag dit eigenlijk een prosecco noemen. Zowel de druif als de regio staan ​​namelijk bekend om de productie van Prosecco. De druiven worden jong geplukt om de frisheid en levendigheid van de aroma’s vast te leggen. De wijn is tot 12 maanden gerijpt en is daarna voorzichtig gede-alcoholiseerd door Oddbird. Wat ons verbaasde is de vaardigheid in het de-alcoholiseringsproces. Alle intensiteit en zomersheid van de wijn blijft behouden. Rijpe peer, knapperige Granny Smith-appel, grapefruitsorbet en vlierbloesem vermengen zich met de vrolijke bubbels van het nippen van Prosecco. Hij smaakt nog beter gemaakt door te weten dat er ‘s ochtends geen hoofdpijn zal zijn. Geen enkele gast hoeft zich ooit buitengesloten te voelen van het feest bij het schenken van deze wijn. Het gevoel dat ‘alcoholvrij’ betekent dat je iets mist is voor altijd verdreven. Wat een super alternatief!

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven