Marrone ''Dolcetto'' d'Alba Carlot DOC | Italië | gemaakt van de druif Dolcetto
Marrone ''Dolcetto'' d'Alba Carlot DOC | Italië | gemaakt van de druif Dolcetto

Marrone ''Dolcetto'' d'Alba Carlot DOC

2019

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Italië
Italië, Piemonte
Dolcetto

17,00

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Deze ''Dolcetto'' past overal bij.

De rode wijn ''Dolcetto'' d'Alba Carlot van het wijnhuis Agricola Marrone moet zichzelf groot houden tussen de Nebbiolo en Barbera. Dolcetto heeft een compleet ander karakter dan zijn concurrenten en dat is geen straf. Mooie diepe robijnrode kleur. Fruitig in de neus, gekenmerkt door aroma's van bramen en wilde bessen, gevolgd door geroosterde nuances en verwijzingen naar gedroogd fruit.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Italië
Streek Streek Piemonte
Druif Druif Dolcetto
Domein Domein Marrone
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Gastronomisch goed inzetbaar

De smaak is vol van kracht, aangename tannine structuur, fris, aanhoudend, balsamico en tegelijkertijd aangenaam bittertjes in de afdronk. Ideaal te combineren met verschillende soorten gerechten. Gastronomisch erg goed inzetbaar.

Lees meer

Wijnhuis Marrone

Na een mannelijke generatie Marrone; Pietro, Carlo en Gian Piero zijn nu de vrouwen aan de beurt. Valentina Marrone focust zich nu volledig op het wijn maken en is de 4e generatie. Sinds een paar jaar heeft ze de bekende wijn consultant Donato Lanati aan haar zijde om nog meer te focussen op de kwaliteit van de wijnen als niet eerder tevoren. Donato Lanati behoort in de top 5 van wijn consultants. Het wijnhuis Marrone gelegen in La Morra heeft openslaande deuren waar iedereen welkom is. Het restaurant met panorama view is ware belevenis met uitzicht op de Piemonte. Waar de klassieke gerechten nog door oma worden gemaakt.

Lees meer

Wijn spijs

Bij Marrone zeggen ze dat deze wijn bij alles past. Dat is vrijwel onmogelijk maar door ze hoge fruit en veelzijdigheid kan deze wijn wel met veel gerechten gecombineerd worden. Het is wel een wijn die zich perfect uitleent om te schenken bij een menu wanneer je niet verschillende wijnen wilt drinken op een avond.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven