Poderi Luigi Einaudi Dolcetto di Dogliani | Italië | gemaakt van de druif Dolcetto
Poderi Luigi Einaudi Dolcetto di Dogliani | Italië | gemaakt van de druif Dolcetto

Poderi Luigi Einaudi Dolcetto di Dogliani

2021

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Italië
Italië, Piemonte
Dolcetto

17,45

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Verfijnde Dolcetto

Verfijnde, traditioneel geproduceerde wijn uit Piemonte. Robijnrood met fruitige aroma's, frisse smaken van klein rood fruit en amandel in de afdronk. Acht maanden gerijpt in stalen tanks en twee maanden in de fles. De familie Einaudi is befaamd om z’n Dolcetto. Deze wijn heeft in zowel geur als smaak het kenmerkende bittertje waarin vers gebrande amandeltjes schuil gaan.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Italië
Streek Streek Piemonte
Druif Druif Dolcetto
Domein Domein Poderi Luigi Einaudi
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOCG
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

In 1897, op slechts 23-jarige leeftijd, koopt Luigi Einaudi de 18e-eeuwse boerderij van San Giacomo. Het zou de eerste bouwsteen worden en tegelijkertijd het hart van de Poderi Luigi Einaudi. De totale oppervlakte van Poderi Luigi Einaudi is ongeveer 145 hectare. Het grootste deel ervan bevindt zich in de gemeenschap Dogliani, de rest op de heuvels Cannubi en Terlo Vie Nuove en gedeeltelijk in Treiso. Luigi Einaudi was president van de Italiaanse Republiek tussen 1948 en 1955 en een van de belangrijkste wijn-pioniers in Piemonte. Luigi Einaudi volgde de ontwikkeling van elke individuele oogst persoonlijk, zelfs tijdens zijn tijd als president, en vandaag de dag blijven zijn leerlingen en nakomelingen de innovatieve wijnbouw van hun oprichter met een zelfde passie, nauwkeurigheid en toewijding toepassen.

Lees meer

Lekker bij

Kalfsentrecote, lasagna, risotto met tomaten, pasta en pizza.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven