€9,95
Prijs is per fles
Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie
Smaak | Fris, fruitig en droog![]() |
|
Land | Zuid-Afrika | |
Streek | Breedekloof | |
Druif | Chenin Blanc | |
Domein | Du Toitskloof Winery |
Alcohol | 13,3% | |
Spijs | Asperges | |
Inhoud | 75 cl | |
Classificatie | Wine of Origen | |
Houtgerijpt | Nee |
“ “
Dit wijnassortiment is een eerbetoon aan Pierre DuMont en zijn mede-pionierende Franse hugenoten, die de toekomst van de wijnbouw in Zuid-Afrika sterk hebben beïnvloed. Pierre DuMont uit Calais kwam al in 1696 aan in de Kaapkolonie. DuMont vestigde zich eerst in De Paarl Diamant in het Drakenstein-gebied, vanwaar hij naar De Zoete Inval verhuisde met zijn vrouw Cecilia d’Atis, van wie gezegd wordt dat zij een van de eerste vrouwelijke wijnmakers van Zuid-Afrika was. In historische documenten staat dat Pierre en Cecilia in 1712 de trotse eigenaars waren van drie paarden, 100 runderen, 450 schapen en 13000 wijnstokken.
Lees meerMarmer dat net is gehakt, de energie van de gehouwen steen stijgt op als krijt, bestrooid en wit. Diepere tonen ontrollen zich, gele boomgaardappels, de geur van sap, twijgen en witte bloesems. In de mond herleven lagen steenfruit, sappige en vlezige perziken, vet van een Breedekloof-zomer. Deze levendigheid evolueert naar de satijnachtige textuur van romige peer, omrand door limoendruppels, pittig en fruitig zoet. De zuurgraad glijdt door sinaasappeltinten en levendigheid naar een kruidige smaak van limoen.
Lees meerDe wijnstokken groeien op diepe alluviale bodems, zijn allemaal tussen 10 en 15 jaar oud en krijgen extra irrigatie op basis van hydrometerwaarden. De bladerdaken worden actief beheerd om ervoor te zorgen dat de trossen in de schaduw staan, weg van direct zonlicht.
Lees meerDe oogst vindt ’s nachts plaats wanneer het suikergehalte tussen 18° en 22° Balling ligt. De druiven worden dan getransporteerd met lagen droog ijs om het contact met zuurstof te beperken. Na het pletten en ontpitten wordt het sap 24 uur op de schillen bewaard. Het vrije uitloop sap wordt dan gekoeld tot -4° C en drie weken bewaard, gevolgd door fermentatie in roestvrijstalen tanks gedurende drie weken. De wijn ondergaat proteïne- en koude stabilisatie voor het bottelen.
Lees meerUnieke wijnen van meer dan 50 zorgvuldig gekozen wijnwinkels.
Rodie – Amsterdam:
“Uitstekend, prettig en snel geholpen. De website is overzichtelijk en het bestel-systeem werkt goed. Belangrijker nog is dat ze goede wijnzaken vertegenwoordigen.”
Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00