Menu
Pierre DuMont Seven Centuries | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en Shiraz
Pierre DuMont Seven Centuries | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en Shiraz

Pierre DuMont Seven Centuries

2022

Rode wijn

Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz

10,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een nachtelijke tuin van onthullingen

Een nachtelijke tuin van onthullingen. Donkere rozen, viooltjes, hagen, een onderstroom van hars en tabaksbladeren. De geurige aroma's zijn levendig en complex. Een eerste tint van koel blauw fruit welke overgaat in zijdezachte pruimen met een moderne, sappige kern. Een fijne structuur vangt zowel de steenachtige zuurgraad van de Breedekloof als het robuuste rode fruit van het Swartland, de tannines zijn dienovereenkomstig gelaagd

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Breedekloof
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz
Domein Domein Du Toitskloof Winery
AlcoholAlcohol13,9%
SpijsSpijsTournedos
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het Verhaal

Dit wijnassortiment is een eerbetoon aan Pierre DuMont en zijn mede-pionierende Franse hugenoten, die de toekomst van de wijnbouw in Zuid-Afrika sterk hebben beïnvloed. Pierre DuMont uit Calais kwam al in 1696 aan in de Kaapkolonie. DuMont vestigde zich eerst in De Paarl Diamant in het Drakenstein-gebied, vanwaar hij naar De Zoete Inval verhuisde met zijn vrouw Cecilia d’Atis, van wie gezegd wordt dat zij een van de eerste vrouwelijke wijnmakers van Zuid-Afrika was. In historische documenten staat dat Pierre en Cecilia in 1712 de trotse eigenaars waren van drie paarden, 100 runderen, 450 schapen en 13000 wijnstokken. De naam DuMont gaat terug op Bourgondische aristocraten, waar ooit de hertogen van Bourgondië woonden die tot de rijkste en machtigste vorsten van Europa behoorden. Uit archiefstukken blijkt dat de eerste notaties van de familienaam DuMont in de jaren 1300/1400 verschenen. Zeven eeuwen later hebben we een rode blend gemaakt van de drie populairste Franse druivensoorten in Zuid-Afrika: cabernet sauvignon, merlot en shiraz om de oorsprong van DuMont te vieren. Vandaar de naam: ‘Seven Centuries’.

Lees meer

Proefnotities

Een nachtelijke tuin van onthullingen. Donkere rozen, viooltjes, hagen, een onderstroom van hars en tabaksbladeren. De geurige aroma’s zijn levendig en complex. Een eerste tint van koel blauw fruit welke overgaat in zijdezachte pruimen met een moderne, sappige kern. Een fijne structuur vangt zowel de steenachtige zuurgraad van de Breedekloof als het robuuste rode fruit van het Swartland, de tannines zijn dienovereenkomstig gelaagd en licht. Rode en zwarte kersen komen in laagjes in de afdronk, gevolgd door hints van rook en specerijen.

Lees meer

Terroir

De wijnstokken staan op zanderige en rotsachtige bodems. Er wordt gecontroleerde irrigatie toegepast terwijl het vochtgehalte wordt gemeten met neutronenhydrometers. De bladerdaken worden zorgvuldig beheerd om ervoor te zorgen dat de druiven voldoende zonlicht krijgen. De druiven zijn afkomstig van wijngaarden met opgebonden wijnstokken en struiken.

Lees meer

Aantekeningen van de wijnmaker

Voor alle cultivars in de ‘Seven Centuries’-blend wordt min of meer dezelfde vinificatiemethode gebruikt. De druiven worden geoogst wanneer ze een optimale fysiologische rijpheid bereiken van 25 Balling. Na het pletten en het ontpitten wordt de most beslag 3 dagen koud geweekt. De fermentatie gebeurt in rotortanks die om de 4 tot 6 uur worden gedraaid. Na een eerste gisting van 6-7 dagen ondergaat de wijn malolactische gisting en rijpt hij 16 maanden in Franse eikenhouten vaten van tweede vulling alvorens te worden gebotteld.

Lees meer