Ridgeback Cabernet Sauvignon | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon
Ridgeback Cabernet Sauvignon | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon
De Grote Hamersma score 9-

Ridgeback Cabernet Sauvignon

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Paarl
Cabernet Sauvignon

18,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Heerlijke volle, rijpe rode wijn

Een volle, rijpe smaak met bloemige aroma’s. Een ingetogen, suèdeachtige taninnestructuur met een sappige intense kern van cassis. Lange, minerale en droge afdronk. 12 mnd gerijpt een Amerikaanse vaten. Score 9- in De Grote Hamersma.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Paarl
Druif Druif Cabernet Sauvignon
Domein Domein Ridgeback Winery
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsLamskoteletten
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

Kaaps wijnhuis op berghelling met Fynbos

Ridgeback wijnen is gevestigd in Noord Agter Paarl, op de berghellingen ten noorden van het pittoreske West Kaapse stadje Paarl. Het domein bestrijkt 65 hectare. Een groot deel bestaat uit Fynbos en verspreid over de wijngaarden staan prachtige 100 jaar oude olijfbomen. Hier zwerven de ‘kleine buck’ en de rooikat. Er wordt veel moeite gedaan om het fragiele evenwicht tussen landbouw en natuurlijke flora te behouden. Het wijnhuis kreeg daarom de BWI-status. De wijngaarden behoren tot de beste van de Kaap.

Lees meer

Rhodesian Ridgeback

Het wijnhuis is vernoemd naar het bekende Afrikaanse ‘Rhodesian Ridgeback’ hondenras. Vroege pioniers gebruikte deze honden voor de leeuwenjacht. In oude verhalen worden de honden geroemd om hun heldendaden en dapperheid in de Afrikaanse wildernis.  Hun leergierigheid en ruigheid zijn het symbool van de pioniersgeest van Afrika. De oprichters hebben Zimbabwaanse connecties (Zimbabwe is het oude Rhodesie). Het zal u vast niet verbazen dat op deze wijnboerderij meerder Ridgebacks worden gehouden.

Lees meer

Prijswinnende wijnen

Het Zuid-Afrikaanse Ridgeback produceert haar topwijnen onder drie merken. Het premium merk Ridgeback, dat staat voor topkwaliteit rode en witte wijn, het Vansha merk dat staat voor top kwaliteit blends en het Lion Hounds merk dat wordt gebruikt voor zeer betaalbare alledaagse wijnen van goede kwaliteit. Het wijnhuis produceerde haar eerste witte wijn in 2000. Haar eerste rode wijn uit 2001, de Ridgeback Shiraz werd meteen gewaardeerd met 5 sterren. Sinds 2007 was de eerste oogst onder leiding van wijnmaker Toit Wessels. Hij won vervolgens prijs na prijs. Zijn klassieke wijnen staan bekend om hun elegantie en constant hoge kwaliteit. Alleen de beste wijnen verlaten zijn kelder.

Lees meer

10 maanden op eiken vaten

De wijnstokken staan op de Noord helling en krijgen daardoor veel zon. Alle vier druifvariëteiten werden afzonderlijk behandeld, waarna ze werden gefermenteerd in open roestvrijstalen vergisters. Het contact met de schillen was zo kort mogelijk om niet teveel tannines in de wijn te krijgen. Voor een goede integratie van hout en fruit en de verdere verzachting van tannines ondergingen alle wijnen 10 maanden rijping in derde en vierde jaars eiken vaten. De wijn werd vervolgens gemengd en, kort voor het bottelen, licht gefilterd.

Lees meer

Lekker bij

Rollade, lamsbout of duif.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven