Ridgeback Lion Hound White | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Sauvignon Blanc en Viognier
Ridgeback Lion Hound White | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Sauvignon Blanc en Viognier
De Grote Hamersma score 8.5

Ridgeback Lion Hound White

2023

Witte wijn

Sauvignon Blanc, Viognier

12,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Fruitige witte blend

Tropische wijn met geuren van witte perziken, ananas en oranjebloesem.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Paarl
Druif Druif Sauvignon Blanc, Viognier
Domein Domein Ridgeback Winery
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsAsperges
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Kaaps wijnhuis op berghelling met Fynbos

Ridgeback wijnen is gevestigd in Noord Agter Paarl, op de berghellingen ten noorden van het pittoreske West Kaapse stadje Paarl. Het domein bestrijkt 65 hectare. Een groot deel bestaat uit Fynbos en verspreid over de wijngaarden staan prachtige 100 jaar oude olijfbomen. Hier zwerven de ‘kleine buck’ en de rooikat. Er wordt veel moeite gedaan om het fragiele evenwicht tussen landbouw en natuurlijke flora te behouden. Het wijnhuis kreeg daarom de BWI-status. De wijngaarden behoren tot de beste van de Kaap. Het wijnhuis is vernoemd naar het bekende Afrikaanse ‘Rhodesian Ridgeback’ hondenras. Vroege pioniers gebruikte deze honden voor de leeuwenjacht. In oude verhalen worden de honden geroemd om hun heldendaden en dapperheid in de Afrikaanse wildernis.  Hun leergierigheid en ruigheid zijn het symbool van de pioniersgeest van Afrika. De oprichters hebben Zimbabwaanse connecties (Zimbabwe is het oude Rhodesie). Het zal u vast niet verbazen dat op deze wijnboerderij meerder Ridgebacks worden gehouden.

Lees meer

Topwijnen – 3 merken

Het Zuid-Afrikaanse Ridgeback produceert haar topwijnen onder drie merken. Het premium merk Ridgeback, dat staat voor topkwaliteit rode en witte wijn, het Vansha merk dat staat voor top kwaliteit blends en het Lion Hounds merk dat wordt gebruikt voor zeer betaalbare alledaagse wijnen van goede kwaliteit.

Lees meer

Veelvuldig bekroonde wijnen

Het wijnhuis produceerde haar eerste witte wijn in 2000. Haar eerste rode wijn uit 2001, de Ridgeback Shiraz werd meteen gewaardeerd met 5 sterren. Sinds 2007 was de eerste oogst onder leiding van wijnmaker Toit Wessels. Hij won vervolgens prijs na prijs. Zijn klassieke wijnen staan bekend om hun elegantie en constant hoge kwaliteit. Alleen de beste wijnen verlaten zijn kelder.

Lees meer

Lekker bij

Heerlijk buiten op het terras!

Lees meer
Scroll naar boven