Ridgeback Viognier | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Viognier
Ridgeback Viognier | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Viognier
De Grote Hamersma score 9 sterwijn

Ridgeback Viognier

2022

Wit

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Paarl
Viognier
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

5 sterren

18,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

5 sterren

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een pareltje van een wijn!

Rijke aroma’s van geglazuurde ananas, oranjebloesem en gedroogde perzik. Elegante smaak met hints van vijgen en kruidnagel. Frisse, doch rijke afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Paarl
Druif Druif Viognier
Domein Domein Ridgeback Winery
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9

De Grote Hamersma score 9 sterwijn

“Zeldzaam materiaal: de enige viognier die de hoogst haalbare vijf sterren scoorde in Platter’s South African Wine Guide 2020. “

“Vorig jaar kwam die brave Rhodesian ridgeback uit Zimbabwe ons helemaal uit buurland Zuid-Afrika een viognier brengen. Toen uit 2015. Bleek niet zomaar een viognier. Eentje met focus. Zonder ellendige bloemorkesten of houtpartijen. In plaats daarvan: licht notige citrusextase met toefje acacia. Sinaasprilletjes op ijs. Thans de kwispelverse 2018. Wat frivoler en levendiger. Een lijntje richting vanille. Gemberschaaf. Perzikspetters. Gelaveer met lavendel. Fijnmazige zuren vooral. Zeldzaam materiaal: de enige viognier die de hoogst haalbare vijf sterren scoorde in Platter’s South African Wine Guide 2020. ”

Lees meer

Kaaps wijnhuis op berghelling met Fynbos

Ridgeback wijnen is gevestigd in Noord Agter Paarl, op de berghellingen ten noorden van het pittoreske West Kaapse stadje Paarl. Het domein bestrijkt 65 hectare. Een groot deel bestaat uit Fynbos en verspreid over de wijngaarden staan prachtige 100 jaar oude olijfbomen. Hier zwerven de ‘kleine buck’ en de rooikat. Er wordt veel moeite gedaan om het fragiele evenwicht tussen landbouw en natuurlijke flora te behouden. Het wijnhuis kreeg daarom de BWI-status. De wijngaarden behoren tot de beste van de Kaap. Het wijnhuis is vernoemd naar het bekende Afrikaanse ‘Rhodesian Ridgeback’ hondenras. Vroege pioniers gebruikte deze honden voor de leeuwenjacht. In oude verhalen worden de honden geroemd om hun heldendaden en dapperheid in de Afrikaanse wildernis.  Hun leergierigheid en ruigheid zijn het symbool van de pioniersgeest van Afrika. De oprichters hebben Zimbabwaanse connecties (Zimbabwe is het oude Rhodesie). Het zal u vast niet verbazen dat op deze wijnboerderij meerder Ridgebacks worden gehouden. Het Zuid-Afrikaanse Ridgeback produceert haar topwijnen onder drie merken. Het premium merk Ridgeback, dat staat voor topkwaliteit rode en witte wijn, het Vansha merk dat staat voor top kwaliteit blends en het Lion Hounds merk dat wordt gebruikt voor zeer betaalbare alledaagse wijnen van goede kwaliteit. Het wijnhuis produceerde haar eerste witte wijn in 2000. Haar eerste rode wijn uit 2001, de Ridgeback Shiraz werd meteen gewaardeerd met 5 sterren. Sinds 2007 was de eerste oogst onder leiding van wijnmaker Toit Wessels. Hij won vervolgens prijs na prijs. Zijn klassieke wijnen staan bekend om hun elegantie en constant hoge kwaliteit. Alleen de beste wijnen verlaten zijn kelder. Deze Ridgeback Vansha Farming Viognier is bekroond met een 9 in De Grote Hamersma 2020.

Lees meer

Lekker bij

Deze heerlijke wijn van de Viognier druif is lekker bij garnalencocktail, rollade, speenvarken, gebakken varkenshaas, bouillabaisse en gegrilde tonijn.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven