Ridgeback Vansha Farming Viognier 2015

Verkoop door: Qualyvines | Categorie: Wit

Fris, met rijke afdronk

Deze licht goud gele Zuid-Afrikaanse Ridgeback Vansha Farming Viognier 2015 heeft duidelijke, intense tonen van citrus bloesem, geglazuurde ananas, witte perzik en een vleugje lavendel. Een romig mid-palate wordt goed ondersteund door subtiel eiken. Elegante smaak met hints van vijgen en kruidnagel. Frisse, doch rijke afdronk.

Een van de beste wijngaarden van de Kaap

Ridgeback wijnen is gevestigd in Noord Agter Paarl, op de berghellingen ten Noorden van het pittoreske West Kaapse stadje Paarl. Het domein bestrijkt 65 hectare. Een groot deel bestaat uit Fynbos en verspreid over de wijngaarden staan prachtige 100 jaar oude olijfbomen. Hier zwerven de ‘kleine buck’ en de rooikat. Er wordt veel moeite gedaan om het fragiele evenwicht tussen landbouw en natuurlijke flora te behouden. Het wijnhuis kreeg daarom de BWI-status. De wijngaarden behoren tot de beste van de Kaap.

Het wijnhuis is vernoemd naar het bekende Afrikaanse ‘Rhodesian Ridgeback’ hondenras. Vroege pioniers gebruikte deze honden voor de leeuwenjacht. In oude verhalen worden de honden geroemd om hun heldendaden en dapperheid in de Afrikaanse wildernis. Hun leergierigheid en ruigheid zijn het symbool van de pioniersgeest van Afrika. De oprichters hebben Zimbabwaanse connecties (Zimbabwe is het oude Rhodesie). Het zal u vast niet verbazen dat op deze wijnboerderij meerder Ridgebacks worden gehouden.

Het Zuid-Afrikaanse Ridgeback produceert haar top wijnen onder drie merken. Het premium merk Ridgeback, dat staat voor topkwaliteit rode en witte wijn, het Vansha merk dat staat voor top kwaliteit blends en het Lion Hounds merk dat wordt gebruikt voor zeer betaalbare alledaagse wijnen van goede kwaliteit.

Het wijnhuis produceerde haar eerste witte wijn in 2000. De eerste rode wijn uit 2001, de Ridgeback Shiraz, werd meteen gewaardeerd met 5 sterren. Sinds 2007 heeft wijnmaker Toit Wessels de leiding. Hij won prijs na prijs. Zijn klassieke wijnen staan bekend om hun elegantie en constant hoge kwaliteit. Alleen de beste wijnen verlaten zijn kelder.

10 maanden op eiken vaten gerijpt

De wijnstokken staan op de Noord helling van de prachtige Paarlbergen en krijgen daardoor veel zon. De volrijpe Viognier druiven voor deze Ridgeback Vansha Farming Viognier, werden in de laatste week van februari 2015 met de hand geplukt. Vervolgens werden de druiven ontsteelt en en geperst zonder te pletten. Het sap bezonk een nacht in roestvrij stalen tanks, waarna de wijn gedurende 10 maanden in grote Franse, Hongaarse en Roemeense eiken vaten rijpte. De grote vaten zorgden voor een goede integratie van het hout in de wijn. Kort voor het bottelen werd de wijn licht gefiltreerd.

Lekker bij pittige gerechten

Ridgeback Vansha Farming Viognier is lekker bij een breed scale aan gerechten. Van antipasti en asperges tot pittige Aziatische curry’s, wintergroenten en sterk smakende (half) harde kazen.

De wijn is nu op zijn best.

Bekroonde sterwijn

Deze Ridgeback Vansha Farming Viognier is bekroond met een 8,5 in De Grote Hamersma 2019.

Zuid-Afrika
Viognier
2015
Vol, rijk en complex

Online wijn bestellen van Qualyvines

Qualyvines is al sinds 2002 de toonaangevende importeur van bijzondere en spannende wijnen in Nederland. Wij zijn altijd op zoek naar de wijn die verrast, de zintuigen prikkelt en gewoon…

Bekijk het assortiment