Menu
Roberto Sarotto - Monferrato Rosso | Italië | gemaakt van de druiven Barbera en Cabernet Sauvignon
Roberto Sarotto - Monferrato Rosso | Italië | gemaakt van de druiven Barbera en Cabernet Sauvignon

Roberto Sarotto - Monferrato Rosso

2021

Rode wijn

Barbera, Cabernet Sauvignon

14,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.2

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Roberto Sarotto – Monferrato Rosso

Donker robijnrood van kleur. Rijke aroma's van kersen en bramen, aangevuld met viooltjes, nieuwe sigarenkistjes, vanille en een licht dennenbos. De harmonieuze en elegante smaak heeft een uitstekende structuur met zachte tannine en een lange afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Monferrato
Druif Druif Barbera, Cabernet Sauvignon
Domein Domein Roberto Sarotto
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsOssenhaas
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

Het begon in 1820, toen Giuseppe Sarotto, de stichter van de familie, vanuit Barbaresco in Neviglie aankwam. De familie stamt van hem af en hij was de eerste generatie die de wijnbereidingsactiviteit op zich nam, gevolgd door zijn zoon Giovanni en vervolgens zijn kleinzoon Luigi Giovanni. Begin jaren veertig maakte de sector een periode van recessie door en kwamen de zaken dramatisch tot stilstand. Angelo volgde zijn vader op en was vastbesloten om het familiebedrijf voort te zetten en de wijngaarden op het land van zijn ouders te bewerken. Dankzij de steun van zijn vrouw Maria breidde de teelt zich uit met nieuwe druivensoorten als Moscato, Freisa en Barbera. In 1984 studeerde Angelo’s zoon Roberto af aan de wijnschool in Alba. Zeven jaar later was de aankoop van een landgoed van 20 hectare in Barolo een keerpunt in de ontwikkeling van het wijnhuis, waardoor het in de kring van de meest gerenommeerde producenten in Piemonte kwam. Wijngaarden in de belangrijkste cru’s in de gemeente Neive werden in de loop van de volgende jaren geannexeerd, waardoor Barbaresco aan het assortiment wijnen werd toegevoegd. In het begin van de jaren negentig duwden Roberto en zijn vrouw Aurora hun ambities nog verder naar het gebied van Gavi, waar ze vervolgens een secundaire wijnmakerij oprichtten.

Lees meer

Wijn/spijs

Te serveren bij gegrild vlees, stoofschotels, wildgerechten of bij een kaasplankje.

Lees meer