ROSU de Babadag Feteasca Neagra | Roemenië | gemaakt van de druif Feteasca Neagra
ROSU de Babadag Feteasca Neagra | Roemenië | gemaakt van de druif Feteasca Neagra

ROSU de Babadag Feteasca Neagra

2018

Rode wijn

11,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Het 'zwarte meisje'

Deze wijn, ook wel het ‘zwartje meisje’ genoemd, is een unieke wijn afkomstig uit Roemenië. De wijn heeft een hoge smaakintensiteit met aroma’s van zwart fruit, pruim en kers. De kleur van de wijn is donkerrood. Deze wijn heeft een lange, licht kruidige afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsLamskoteletten
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Bewaarpotentieel

De Feteasca Neagra is een Roemeens-Moldavische druif, wijnen van deze druif worden gekenmerkt door hun complexe smaak. Daarnaast hebben deze wijnen een grote potentie tot veroudering.

Lees meer

Het wijnhuis

De Rosu de Babadag Feteasca Neagra komt van het wijnhuis Crama Verde in Roemenië. De wijngaarden van dit wijnhuis zijn gelegen in het zuidoosten van Roemenië tussen de rivier de Donau en de zwarte zee. Het klimaat in dit gebied biedt de perfecte omstandigheden voor de productie van wijn. De naam ‘De Babadag’ is een verwijzing naar het dorpje waarbij de wijngaarden van dit wijnhuis liggen. Dit dorpje ligt naast het Babadag bos waar de wijngaarden dichtbij liggen. Het wijnhuis Crama Verde heeft al ruim 70 jaar ervaring met het produceren van wijn, hierdoor kan dit bedrijf zeer goede kwaliteit leveren. De wijn wordt na het persen in stalen tanks opgeslagen voor veroudering en fermentatie, daarna gebotteld om het proces van veroudering af te maken. Crama Verde beschikt over een productiecapiciteit voor de verwerking van 5000 ton druiven en een opslagcapaciteit van 30.000 hl.

Lees meer

Lekker bij

Deze wijn is goed te combineren met rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees en gerijpte kaas. De ROSU de Babadag Feteasca Neagra wordt het beste geconsumeerd bij een temperatuur tussen de 14 en 16 graden.

Lees meer
Scroll naar boven