Menu
Monasterio de Corias Valdemonje Verdejo Negro Asturias | Spanje | gemaakt van de druif verdejo negro
Monasterio de Corias Valdemonje Verdejo Negro Asturias | Spanje | gemaakt van de druif verdejo negro
De Grote Hamersma score 8.5

Monasterio de Corias Valdemonje Verdejo Negro Asturias

2017

Rode wijn

20,35

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Verdejo hoeft niet altijd wit te zijn

Geen witte maar in dit geval dus een rode verdejo; Cangas del Narcea maakt bijzondere wijnen van hun autochtone druiven. Score 8.5 in De Grote Hamersma.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOP
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Rode Verdejo

De rode verdejo is gemaakt van 100 jaar oude stokken, groeit op leisteen/ pizarra, op zonnige hellingen in een speciaal microklimaat, met meer uren zonneschijn en meer gematigde regenval dan in de rest van de regio, vanwege de botsing van winden die van zee komen en vervolgens de Cantabrische bergen ontmoeten…. de wijn heeft 12 mnd rijping op vat gehad. Robijnrood, kersen, licht, fris, mineraal en elegant.

Lees meer

De Grote Hamersma

De Grote Hamersma over deze wijn: “Verdejo negro: de Spaanse naam voor Trousseau, de druif waar in de Jura voor gejuicht wordt. ( klinkt toch wat sympathieker dan de Portugezen die ‘m Bastardo hebben genoemd ) Enfin, in de Jura levert het vaak een subtiele, levendige rode op. Transparante kers, vlezig, paddenstoel, fluwelen bank, donker satijn, frisse donkere avond met hier en daar een schitterende ster. In het noorden van Spanje presenteert deze zich wat strakker en directer. De meer dan honderd jaar oude stokken zorgen voor donkere kersen, bessen, laurierdropjes en fraaie, koele zuurpartijen. In restaurants ter plaatse schromen ze niet om ‘m te serveren bij cachopo, een ‘sandwich’ bestaande uit twee kalffilets, ruimhartig gevuld met ham, kaas, paddenstoelen en paprika.”

Lees meer
Scroll naar boven