Pedras Loiras Albariño Marcos Lojo | Spanje | gemaakt van de druif Albariño
Pedras Loiras Albariño Marcos Lojo | Spanje | gemaakt van de druif Albariño

Pedras Loiras Albariño Marcos Lojo

2020

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Spanje
Spanje, Galicie
Albariño

12,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.1
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Prachtige balans

Pedras Loiras is de nieuwste wijn creatie van Marcos Lojo gemaakt van de inheemse Albariña druif uit de Salnés Vallei. De Rías Baixas, en in het bijzonder El Valle del Salnés, met zijn uitgesproken Atlantische klimaat en zijn ondiepe bodems van graniet, bieden de Albariña-druif de ideale omstandigheden om fantastische wijnen te produceren, die opvallen door hun frisheid, geur, mineraliteit en complexiteit.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Spanje
Streek Streek Galicie
Druif Druif Albariño
Domein Domein Pedras Loiras Marcos Lojo
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Mineralig en complex

Lichtgele kleur met groenachtige iriscentie. Zuiver aroma, dat doet denken aan witte bloemen op een achtergrond van groene appel. In de mond is hij levendig en heeft een droge nasmaak. De wijn ondergaat een rijping op RVS en op eikenhouten vaten en wordt gemengd voordat deze gebotteld wordt. Dit zorgt voor een perfect uitgebalanceerde Albariño met een mooie diepgang. Vivino score 4.1.

Lees meer

Bijzonderheden

Selectie van oude wijngaarden met een gemiddelde leeftijd van meer dan 50 jaar, georiënteerd op het westen, en gelegen op zeer ondiepe bodems afkomstig van de afbraak van graniet bedrock. De druiven worden geoogst in kisten van 15 kg en verwerkt op dezelfde middag als de oogst. Maceratie van de druiven bij 5 º Cm gedurende 12 uur. Fermentatie en rijping van de most en de wijnen in Franse eiken vaten van 500 liter en in roestvrijstalen tanks. Voordat de wijnen worden gebotteld, ondergaan zij een rijping van minimaal 10 maanden in tanks en vaten, voordat zij worden gemengd en gebotteld.

Lees meer

Wijnhuis

Marcos Lojo is een ervaren en bekende wijnmaker die in 2020 zijn nieuwste label Pedras Loiras heeft gelanceerd. Een nieuw wijnhuis onder zijn bezielende leiding kan alleen maar een groot succes worden.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven