Wijnen van de Códega do Larinho druif

Langs de Douro rivier, die helemaal van het Spaanse plateau naar de Portugese noordkust stroomt, daar, in het uiterste noordoosten van Portugal start het verhaal van de Códega do Larinho druif. In de Trás-Os-Montes streek ontkiemde de Códega do Larinho druif voor het eerst, net zoals Siria, een druivensoort die vaak met de Códega do Larinho wordt verward, maar niet met elkaar verwant zijn. De gele Códega do Larinho druif met bleke schil is een minder bekende druivensoort, maar is verrassend aromatisch. De impressionante wijngaarden prijken er op soms zeer steile hellingen. Het is een uniek landschap met unieke wijngaarden die unieke wijnen produceren.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Thuisblijver

De Códega do Larinho wijnstokken zijn sterk en doen het goed op een droge bodem. Dat is nodig om op steile hellingen grote opbrengsten te produceren. Desondanks is de Códega do Larinho druif niet wijd en verspreid. De soort is gevoelig en gedijt het liefste op haar geboortegrond. De gele druiven zijn relatief groot, groeien aan compacte trossen en schenken wijnen met een eerder lage zuurgraad en gemiddeld alcoholpercentage. Het koele klimaat met Atlantische invloeden hebben effect op de Códega do Larinho groen-gele wijnen. Een bijzondere eigenschap van de Códega do Larinho zijn de sterke aroma’s van tropisch fruit met complexe aroma’s van bloemen.

Sterk palet

Vaak worden de Códega do Larinho druif gebruikt in assemblagewijnen om fruitigheid toe te voegen. Bekende blends zijn met Rabigato, Arinto de Bucelas en de Gouveio. Deze druivensoorten compenseren de lage zuurgraad van de Códega do Larinho wijnen die complex en vol maar toch fris zijn. Ontdek de geurige veldbloemen, meloen-, ananas-, perzik- en citroenaroma’s. In de meest kwalitatieve Códega do Larinho wijnen kun je minerale kwaliteiten ontdekken.

De beste spijs en wijn combinaties met Códega do Larinho

● Meloen omwikkeld met prosciutto ham ● Met chili geroosterde garnalen ● Gebakken vis met ananassalsa
Scroll naar boven