Wijnen van de Fiano Minutolo druif

Ontdek de heerlijkste Fiano Minutolo wijnen, met hun delicate aroma's en levendige zuurgraad. Een Italiaanse druif die fris en bloemig is.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Fiano Minutolo

Witte druiven
De geschiedenis van de Fiano Minutolo druif gaat ver terug tot in de Romeinse tijd, waar ze waarschijnlijk deel uitmaakte van de bekende antieke wijn Apianum. Vooral rond Avellino staan de Fiano Minutolo wijngaarden te blaken in de zon.

Van Apianum tot moderne wijn

Toch blijven de opbrengsten van Fiano Minutolo druif beperkt. Dit resulteert weliswaar steeds in aromatisch intense wijnen, maar dat betekende ook dat in de 19de en 20ste eeuw de Fiano Minutolo druif aan populariteit verloor bij de wijnproducenten. Dankzij de modernisering van de wijnbouw, en hernieuwde belangstelling voor klassieke druiven, wint de Fiano Minutolo druif opnieuw terrein. Niet alleen in Zuid-Italië, maar ook in Zuid-Australië en Centraal Oost Argentinië produceren de Fiano Minutolo druiven karaktervolle wijnen.

Kruidig en vol

De bijen rond de wijngaarden zijn een vertrouwd gezicht, aangetrokken door het zoete sap, met een matige zuurgraad, die de kleine bessen produceren. De Fiano Minutolo druif geeft bleke strogele wijnen en zijn sterk aromatisch. Proef honing en hazelnootachtige tonen, afkomstig uit de hazelnootplantages rondom de Fiano Minutolo wijngaarden, met florale tonen en specerijen in de neus. Die met tijd steeds kruidiger wordt. Hedendaagse wijnbouw zet in om de frisheid van de wijnen te bewaren. Wanneer de Fiano Minutolo wijn volgens de klassieke vinificatie worden geproduceerd, zijn de Fiano Minutolo wijnen zwaarder.
Als assemblage wijn, met voorbeelden als Bianco d’Alessano en Chardonnay, voegt de Fiano Minutolo druif aroma en structuur toe aan de wijnen. Er ontstaan rijke en complexe wijnen met een strogele tot gouden kleur.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Fiano Minutolo

De Fiano Minutolo wijnen zijn veelzijdig en gaan heerlijk samen met hartige gerechten zoals:
● Romige pastagerechten met kip of varkensvlees
● Quiche Lorraine
● Bouillabaisse
● Kreeft met kruidenboter

Scroll naar boven