Jorche Naghiro Fiano del Salento IGP | Italië | gemaakt van de druif Fiano Minutolo
Jorche Naghiro Fiano del Salento IGP | Italië | gemaakt van de druif Fiano Minutolo

Jorche Naghiro Fiano del Salento IGP

2021

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Italië
Italië, Puglia
Fiano Minutolo

10,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Gemaakt van de lokale Fiano druif

Naghiro is een Italiaanse witte wijn van Jorche. Het is een frisse, jonge en levendige wijn met een uitgesproken aroma dat typisch is voor de lokale druif Fiano Minutolo uit Puglia, die met de hand wordt geoogst. Vivino score 3.9.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif Fiano Minutolo
Domein Domein Jorche
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Proef exotisch fruit

De kleur is strogeel met groenachtige reflecties. Het aroma is fruitig en bloemig. Denk aan groene appel, exotisch fruit, citrustonen wilde bloemen en mediterrane maquis. In de mond zul je al deze aroma’s terugvinden wat zorgt voor een goede fris- en sappigheid.

Lees meer

Jorche

Alweer meer dan een eeuw geleden is het toen Giovanni, de betovergrootvader van Dalila en Emanuela begon met de wijnmakerij. Vandaag, met de 5de generatie, is bijna alles veranderd maar het blijft altijd onveranderd, de diepe essentie van de wijnbouwtraditie. Met veel liefde, plezier en traditie wijden Dalila en Emanuela, de dochters van Antonio (achterkleinzoon van Giovanni), zich met nieuwsgierigheid, creativiteit en enthousiasme aan de historische familieactiviteit en de gastvrijheid in de Masseria. Primitivo, Negramaro, Fiano en Bianco d’Ales-sana zijn de autochtone Salento-variëteiten die Jorche teelt, met bijzondere aandacht voor het herstel en respect voor typische cultivars van de zone, die in de loop van de tijd zijn vergeten, zoals Bianco d’Alessano . De bouw van het huidige wijnhuis valt samen met het begin van een nieuwe fase in de wijnbouwactiviteit van Jorche en met het begin van zijn nieuwe wijnen. De zes hectare jonge wijngaarden liggen rondom de nieuwe wijnmakerij, een moderne en technologisch innovatieve structuur met punctuele controlesystemen in alle fasen van het productieproces, die tegelijkertijd de authentieke waarden uit het verleden behouden. De wijnen rusten in de stilte van de nieuwe ondergrondse kelder, waar de veroudering van de Primitivo van Jorche plaatsvindt in de grote vaten en in de barriques en, deels nog steeds, in de oude “capasuni”, volgens de originele methode.

Lees meer

Lekker bij

Goed te combineren met aperitieven en verse gerechten zoals salade van zeevruchten en schaaldieren, viscarpaccio en verse kazen uit Murgia. Het ideale typisch gerecht bij deze wijn zijn gepeperde mosselen uit Taranto.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven