Arraez Arcos | Spanje | gemaakt van de druif Syrah
Arraez Arcos | Spanje | gemaakt van de druif Syrah
De Grote Hamersma score 8.5

22,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Unieke wijn met limited edition

Zeer bijzondere wijn van het lokale druivenras arcos de miguel. Deze lichtrode wijn heeft geuren van donker fruit, eucalyptus en witte peper. Een lichte, frisse, elegante wijn met een lange afdronk. Gemaakt van druiven van de hoogste wijngaarden van Font de la Figuera waar herten nog af en toe komen buurten. De wijn wordt vergist in foudres en daarna 6 maanden gerijpt in dezelfde foudres.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDO
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“Ferm. Donker fruit waar je in kunt bijten. Kruiden, specerijen. Troost op koude winteravonden.”

Vervaardigd van druif arcos, levend onder diverse schuilnamen, maar officieel bij de druivenpolitie bekend als moristel. Waarschijnlijk. Nader onderzoek is gewenst. Moristel komt uit Noordoost-Spanje, en is geen familie van monastreel beter bekend als mourvèdre. Z’n wijn is – in dit geval – stevig. Ferm. Donker fruit waar je in kunt bijten. Kruiden, specerijen. Troost op koude winteravonden.

Lees meer

Bodega Arraez

Bodega Arraez maakt “wijnen om het leven te drinken”, aldus eigenaar Toni Arraez. Het 68 jaar oude familiebedrijf richtte zich in de beginjaren op het maken van bulkwijnen. In 2007 transformeerde Toni Arraez (3e generatie) het familiebedrijf in een eigentijdse moderne bodega met een eigenzinnige, experimentele en innoverende kijk op het wijnvak. Dat zie je o.a. terug in het duurzame ontwerp van de nieuwe bodega, de type wijnen van alleen lokale druivenrassen en de hippe manieren waarop de bodega zichzelf en hun wijnen presenteert. Een lancering van een nieuwe wijn vond bijvoorbeeld plaats in een plaatselijke tattoo shop. De opvallende fleslabels zijn gemaakt door een inmiddels veelgevraagde artiest uit de streek.

Lees meer
Scroll naar boven