Domaine Achille Thirion, Pinot Noir Vieilles Vignes | Frankrijk | gemaakt van de druif Pinot Noir
Domaine Achille Thirion, Pinot Noir Vieilles Vignes | Frankrijk | gemaakt van de druif Pinot Noir

Domaine Achille Thirion, Pinot Noir Vieilles Vignes

2020

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Frankrijk
Frankrijk, Elzas
Pinot Noir

9,15

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zachte (na)zomerwijn

Deze Domaine Achille Thirion, Pinot Noir ‘Vieilles Vignes’ is een zachte, soepele (na)zomerwijn, die het beste licht gekoeld gedronken kan worden. Een heerlijke combinatie van rood fruit, rijpe kersen en peperige tonen met de fruitige smaak van aardbei. Mooi helderrood van kleur. Deze wijn heeft nagenoeg geen tannines.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Frankrijk
Streek Streek Elzas
Druif Druif Pinot Noir
Domein Domein Domaine Achille Thirion
AlcoholAlcohol
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Terroir gevoelig

De enige rode wijn die in de Elzas gemaakt wordt is altijd van de Pinot Noir druif gemaakt. Deze ‘terroir-gevoelige’ druivensoort past zich aan het klimaat en de bodem waarop hij groeit aan, waardoor de wijnen van deze druif veel van elkaar verschillen in smaak. Extra spannend om te proeven dus! Vooral in de buurt van Saint Hippolyte doet deze druivensoort het erg goed.  Daar wordt hij ook wel ‘Rouge de Saint-Hippolyte’ genoemd.

Lees meer

Met respect voor milieu en terroir

Al sinds 1790 wordt op het Landgoed Achille Thirion in de Franse Elzas wijn gemaakt. In 1970 nam de Familie Thirion de exploitatie over. Inmiddels werken 3 generaties samen: grootvader, vader en zoon Alexandre die business studeerde en zoon Camille die wijnbouw, productie en oenologie studeerde. Zij produceren hun authentiek Elzasser wijnen met veel respect voor milieu en terroir. Zo gebruikt men geen insecticiden en oogst men zo veel mogelijk met de hand. Binnen tien jaar wil het wijnhuis volledig zijn overgeschakeld op biologische landbouw. De wijngaarden beslaan 30 hectare en liggen voornamelijk in het dorp Saint Hippolyte, op de granietachtige hellingen van kasteel Haut-Koeningsbourg, en klei-leemgronden rond de dorpen Orschwiller en Kintzheim. Het familiebedrijf produceert alle zeven Elzassische druivensoorten, plus crémant, rode en rosé wijn en een beetje cognac en likeuren. De familie oogst haar druiven zo veel mogelijk met de hand.

Lees meer

Gastronomie

Deze Point Noir kan licht gekoeld gedronken worden. De wijn gaat heel goed samen met rood vlees en wild of blauwe kaas.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven