Domaine Jean-Charles Fagot Bourgogne Blanc côte d'Or Les Louères | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Domaine Jean-Charles Fagot Bourgogne Blanc côte d'Or Les Louères | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Domaine Jean-Charles Fagot Bourgogne Blanc côte d'Or Les Louères

2021

Witte wijn

18,75

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Medium vol en een fris zure afdronk

Deze witte wijn uit de Bourgogne is gemaakt van 100% Chardonnay. Diepe geuren van bloesem en rijp steenfruit. Romig vol en zachte houttonen met een minerale afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d'Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Domaine Jean Charles Fagot

Naast het beroemde dorpje Chassagne-Montrachet met een van de meest prestigieuze wijngaarden in de Bourgogne heb je het dorpje Corpeau, in dit dorpje zit de wijnfamilie Fagot al sinds 1860 gevestigd. De huidige bezitter van het domaine is Jean Charles Fagot is de 5e generatie van de familie en de 3e generatie met een wijngaard in Chassagne-Montrachet heeft. Om in de voetsporen van zijn voorouders te treden heeft Jean Charles de wijnbouw studie gevolgd op de prestigieuze wijnschool Lycee Viticole Beaune. Een andere passie was muziek waar hij ook een opleiding voor heeft gevolgd en zelfs een album heeft opgenomen in Parijs.   Halverwege 1990 ging Jean Charles weer terug naar zijn roots in Corpeau om het familiebedrijf over te nemen van zijn vader. In de jaren 1998 richtte hij naast het Domaine een restaurant Auberge de Vieux Vigneron op. Het restaurant is een begrip in de omgeving geworden waar Jean Charles geniet van de Franse gastronomie met zowel lokale gasten als Internationale gasten.  Op de wijngaarden is Jean Charles bewust van de gezondheid van de wijngaarden zo past hij alleen chemische middelen toe als het echt niet anders kan. De wijnen worden traditioneel en natuurlijk gevinifieerd, gebruikmakend van eiken foudres en 12-14 maanden lange rijpingsperioden in de Fagot-kelders. 

Lees meer
Scroll naar boven