Land's End Sauvignon Blanc | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc
Land's End Sauvignon Blanc | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Sauvignon Blanc
De Grote Hamersma score 8.5

Land's End Sauvignon Blanc

2018

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Cape South Coast
Sauvignon Blanc

10,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zuidelijkste punt van Zuid Afrika

Deze klassieke Land’s End Sauvignon Blanc heeft een bouquet van wild tropisch fruit, vermengd met hints van vers geplukte kruiden. De smaak van rijp kiwi fruit en Kaapse kruisbes met een lange minerale afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Cape South Coast
Druif Druif Sauvignon Blanc
Domein Domein Du Toitskloof Cellar
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsAsperges
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Vinivicatie

De druiven voor het koele klimaat zijn afkomstig van de Cape South Coast van de West-Kaap. De combinatie van zandsteen, kwarts en gebroken leisteen leidt tot een uniek terroir terwijl het koele zeeklimaat met sterke winden de wijngaarden temperen om groei te beperken en een geleidelijke rijping van de druiven mogelijk te maken. De wijnen hebben karakteristieke kenmerken en de lage opbrengsten zorgen voor geconcentreerde en complexe smaken, elegantie, structuur en diepte; een weerspiegeling van het unieke karakter van de regio. De druiven worden ‘s morgens vroeg geoogst wanneer ze de optimale fysiologische rijpheid hebben bereikt van 25° tot 26°C Balling. Na het pletten wordt het sap gedurende 6 uur op de schillen bewaard.

Lees meer

Fairtrade wijnhuis Du Toitskloof

Genieten van een geweldig glas wijn uit een van de beste wijnstreken van Zuid-Afrika en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld? Dat kan, door de wijnen van Du Toitskloof uit de Breedekloof-vallei te drinken. Dit dynamische en innovatieve bedrijf was een van de eerste Fairtrade-geregistreerde wijndomeinen van Zuid-Afrika en zorgt vandaag de dag voor een aanzienlijke verbetering van de levensstandaard van zo’n 2000 werknemers. De geschiedenis van dit relatief jonge bedrijf begon in 1962. Du Toitskloof werd als coöperatie opgericht door zes vooruitstrevende wijnboeren. Aanvankelijk was het bedrijf gericht op de productie van bulkwijnen, na verloop van tijd werd de focus verlegd naar het maken van gebottelde kwaliteitswijnen. Inmiddels is Du Toitskloof uitgegroeid tot een grote en belangrijke speler op de Zuid-Afrikaanse en internationale wijnmarkt. Het bedrijf telt maar liefst 13 leden, die met elkaar 22 wijngoederen bezitten.

Lees meer

Lekker bij

Geniet met rivierkreeft, oesters of gesauteerde asperges.

Lees meer

Bekroond

International Wine & Spirits Competition (IWSC) Silver / Michelangelo International Wine and Spirits Gold / FNB Top 10 Sauvignon Blanc / Gilbert & Gaillard Medals Gold. Score 8.5 in De Grote Hamersma.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven