Los Vascos Le Dix de los Vascos | Chili | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Carménère en Syrah
Los Vascos Le Dix de los Vascos | Chili | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Carménère en Syrah

Los Vascos Le Dix de los Vascos

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Chili
Chili, Colchagua-Vallei
Cabernet Sauvignon, Carménère, Syrah

44,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.2
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Chileense trots!

Een Chileense trots! Erg complex, maar vooral krachtig! Zo wordt Le Dix in een paar woorden uitgelegd. Op de interne wijngaard “Los Frailes” van Viña Los Vascos staan de 70-jaar-oude wijnstokken, waarvan de oogst van Los Vascos Grand Vin wordt gewonnen. Le Dix de Los Vascos Cabernet Sauvignon komt uit Colchagua Valley – Chili. 

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Chili
Streek Streek Colchagua-Vallei
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Carménère, Syrah
Domein Domein Los Vascos
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Houtgerijpt

Complexe aroma van bosbes, cassis, wilde roos en minerale noten. Houtlagering van 18 maanden in nieuwe eiken vaten. De wijn is langdurig als geen premium wijn aangeduid, hoewel Los Vascos sinds 1988 eigendom van de Domaines Barons de Rothschild is. Een elixer van de oudste wijngaarden van het landgoed verscheen in 1998 (Franse dix = tien) voor de tiende verjaardag Rothschild in Chili. “De Dix” is één van de grote rode wijnen van de Andes-natie met uitstekende Matures.

Lees meer

Wijngaarden van Los Vascos

De wijngaarden van Viña Los Vascos bevinden zich in Colchagua Vallei in het Midden van Chili bij Peralillo. Hier werden 250 jaar geleden door de familie Echenique de eerste wijnstokken aangeplant. De eerste Franse druivenrassen werden rond 1850 geïntroduceerd. In 1981 kreeg de bodega definitief de naam Viña Los Vascos, een eerbetoon aan de oorspronkelijke Baskische eigenaren. Los Vascos betekent letterlijk Baskisch. Domaines Barons de Rothschild (Lafite) heeft sinds 1988 de eigendomsrechten van Los Vascos, een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

Lees meer

Stille Oceaan

Op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan liggen de wijngaarden op ruim 120 meter hoogte. De hitte wordt tijdens de zomermaanden getemperd door de wind van zee en in de winter is het gebied vrij van vorst. Om het volledige aromapotentieel te ontwikkelen krijgen de druiven alle gelegenheid langzaam te rijpen door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht.

Lees meer

Colchagua-vallei

De wijngaarden lagen vroeger vooral in het vlakke deel van de Colchagua-vallei. Aan de rand van de vallei heeft Los Vascos bij het dorp Peralillo, op de hellingen de nieuwere delen van het wijnimperium aangeplant. Cabernet sauvignon is beroemd geworden om de kwaliteit die in Colchagua-vallei werd ontwikkeld. Bij Viña Los Vascos speelt dit druivenras de hoofdrol, maar ook andere rassen als carmenère, syrah en malbec doen het hier uitstekend. Extra complexiteit en evenwicht wordt bij de Los Vascos Grande Réserve en Le Dix verleent, net zoals dat in Bordeaux gebruikelijk is.

Lees meer

Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing rond de wijnstokken wordt continue de waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur bijgehouden, dankzij een ultramodern ‘klimaat-monitoring-systeem’. Château Lafite-Rothschild heeft een eigen kuiperij, een groot deel barriques, de houten vaten worden door Los Vascos gebruikt om kwaliteit, aroma’s en textuur aan de wijn toe te voegen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven