Monviert Martagona Pinot Grigio | Italië | gemaakt van de druif Pinot Grigio
Monviert Martagona Pinot Grigio | Italië | gemaakt van de druif Pinot Grigio

Monviert Martagona Pinot Grigio

2021

Witte wijn

Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Goud

Goud

14,75

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

Vivino score 4.0
  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Goud

Goud

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zuiver, verfijnd, rijk en rond

Pinot Grigio is misschien wel één van de bekendste Italiaanse druivenrassen. Een populaire frisse droge witte wijn. Maar de kwaliteitsverschillen zijn groot. Al bij de eerste slok waren we echt enthousiast over de Monviert Martagona Pinot Grigio! Wat een fijne wijn is dit! Dé internationale wijngids van Frankrijk, Gilbert & Gaillard geeft een gouden medaille! Daar zijn we het helemaal mee eens!

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsAsperges
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine controllata
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Hier wordt je blij van

De koperachtige kleur, de neus doet denken aan warme broodkorst en de geur van acaciabloemen. Ook wit fruit, perzik en iets van wilde bloemen. In de mond lekker veel smaak. Zuiver, verfijnd, rijk en rond met een frisse lange afdronk! Een Pinot Grigio waar je echt blij van wordt om te drinken! Een wijn op niveau! Een wijn met veel body, met een aangenaam droge smaak. Ook met een bijzonder laag zwavelgehalte.

Lees meer

Lekker bij

Heerlijk bij groentegerechten zoals gegrilde groene asperges. Daarnaast is de Monviert Martagona Pinot Grigio uiteraard ook heerlijk en goed opgewassen bij een gebakken stukje kabeljauw met een gepaneerd korstje met pesto. Top combinatie!

Lees meer

Ronchi San Giuseppe heet nu Montviert

In Nederland zijn ze (nog) onbekend. Het is één van de wijnhuizen die we zelf importeren. In 2019 heeft men de naam Ronchi San Giuseppe in hun familienaam Monviert verandert. Er waren gewoon te veel Ronchi’s, vandaar dus! Nu is het het trotse Monviert! Monviert produceert wijnen in Cividale del Friuli, met onder zijn beste wijnen Schioppettino, Refosco dal Peduncolo Rosso, Picolit, Friulano en Ribolla Gialla en vele anderen. Zij zijn gevestigd in Spessa di Cividale del Friuli in de provincie Udine, dicht bij de Italiaanse grens met Slovenië, precies op de Colli Orientali del Friuli. Het bedrijf Monviert zijn 18 hectare wijngaarden bezit, gelegen tussen de Julische Alpen, die garant staan ​​voor druiven ideale bescherming tegen koude wind en geniet van de zeebries die uit de Adriatische Zee komt. Verschillende mergelbodems, maar ook met de aanwezigheid van  grind en klei. Dit alles creëert een microklimaat en een ideale habitat voor een langzame en geleidelijke rijping van de druiven en een productie van rode en witte wijnen van uitstekende kwaliteit.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven