€9,95
Prijs is per fles
Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie
Smaak | Fris, fruitig en droog![]() |
|
Land | Zuid-Afrika | |
Streek | Breedekloof | |
Druif | Sauvignon Blanc | |
Domein | Du Toitskloof Winery |
Alcohol | 12,8% | |
Spijs | Aperitief | |
Inhoud | 75 cl | |
Classificatie | Wine of Origen | |
Houtgerijpt | Nee |
“ “
Dit wijnassortiment is een eerbetoon aan Pierre DuMont en zijn mede-pionierende Franse hugenoten, die de toekomst van de wijnbouw in Zuid-Afrika sterk hebben beïnvloed. Pierre DuMont uit Calais kwam al in 1696 aan in de Kaapkolonie. DuMont vestigde zich eerst in De Paarl Diamant in het Drakenstein-gebied, vanwaar hij naar De Zoete Inval verhuisde met zijn vrouw Cecilia d’Atis, van wie gezegd wordt dat zij een van de eerste vrouwelijke wijnmakers van Zuid-Afrika was. In historische documenten staat dat Pierre en Cecilia in 1712 de trotse eigenaars waren van drie paarden, 100 runderen, 450 schapen en 13000 wijnstokken.
Lees meerDe geur van ijsvorming, knisperend in het donker. Koele aroma’s schetsen in het koude graniet van de Breedekloof, omzoomd met het ijs van Elim’s wilde Atlantische Oceaan. De geur van de lente golft door de geur van een veld met heide en vervolgens komen pittige kruisbessen, limoen en passievrucht opzetten. Bij het binnenkomen wordt het fruit weerspiegeld en komt het naar voren in een vreugdevolle rel. Licht en sappig, passievrucht en citrus draaien naar de lange aanhoudende citroenachtige afdronk.
Lees meerBreedekloof ontmoet Elim. De Sauvignon Blanc druiven worden geteeld op zowel glooiende, vlakke maritieme heuvels als berghellingen in het binnenland. De wijnstokken zijn tussen 10 en 15 jaar oud en groeien op een combinatie van zanderige en licht rotsachtige grond met een gemiddelde water doorlaatbaarheid en zandsteen, kwarts en gebroken leisteen. De bladerdaken worden actief beheerd om ervoor te zorgen dat de trossen in de schaduw blijven, weg van direct zonlicht, terwijl sterke winden de wijngaarden temperen om hemelwaartse groei te beperken en een geleidelijke rijping van de druiven mogelijk te maken. Selectie van de wijngaard is van toepassing.
Lees meerDruiven worden geplukt bij 18° tot 22° Balling en getransporteerd met lagen droog ijs om het contact met zuurstof te beperken. Na het pletten en ontpitten wordt het sap 24 uur op de schillen bewaard. Het vrije uitloop sap wordt dan gekoeld tot -4° C en drie weken bewaard, gevolgd door omgekeerde osmose en fermentatie in roestvrijstalen tanks gedurende zes weken. De wijn ondergaat proteïne- en koude stabilisatie voor het bottelen.
Lees meerUnieke wijnen van meer dan 50 zorgvuldig gekozen wijnwinkels.
Rodie – Amsterdam:
“Uitstekend, prettig en snel geholpen. De website is overzichtelijk en het bestel-systeem werkt goed. Belangrijker nog is dat ze goede wijnzaken vertegenwoordigen.”
Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00