Skaramuča Plavac | Kroatië | gemaakt van de druif Plavac Mali
Skaramuča Plavac | Kroatië | gemaakt van de druif Plavac Mali

11,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De Kroatische 'oerbroer'

De druif is Plavac Mali en letterlijk vertaalt betekent dit ‘Kleine Blauwe’. Het zijn hele kleine druifjes met veel schil en geeft daardoor ruime tannine. De druif is een oerbroer van de Californische Zinfandel en de Italiaanse Primitivo.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieKvalitetno
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Fruitig en puur

Plavac van Vina Sakaramuča is de fruitige stijl plavac die uitsluitend in RVS tanks is gemaakt. Hierdoor proef je de pure smaak van deze bijzondere autochtone druif heel goed terug in deze wijn.  De druiven voor deze plavac komen van het continentals gedeelte van het schiereiland Peljesac. Er worden ongeveer 150.000 flessen per jaar van geproduceerd.

Lees meer

Lichtvoetige Plavac

De wijn heeft een prachtige heldere bijna transparante robijnrode kleur. De wijn heeft een lichtzoete frisse geur van vooral veel kersen met verse pruimen en op de achtergrond een beetje laurier. In de smaak krijg je ook veel kersen met fijne zuren en een licht wit pepertje. De typerende tannine van de Plavac Mali is nog steeds aanwezig maar is zacht en fris. Dat maakt deze wijn een zeer opwekkende, toegankelijke en een van de meest lichtvoetige Plavac mali wijnen die er bestaan.

Lees meer

Lekker bij

Plavac is een veelzijdige culinaire wijn en past goed bij stevige seafood gerechten, krab, gebakken vis, gegrilde gerechten en komt helemaal tot zijn recht bij vlees, wild en kaas. Ideale serveertemperatuur: 18 ° C.

Lees meer
Scroll naar boven