Tectonic Fume Blanc | Roemenië | gemaakt van de druiven Fetească Albă, Riesling en Sauvignon Blanc
Tectonic Fume Blanc | Roemenië | gemaakt van de druiven Fetească Albă, Riesling en Sauvignon Blanc

Tectonic Fume Blanc

2019

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Roemenië
Roemenië, Roemeens Moldavië
Fetească Albă, Riesling, Sauvignon Blanc

13,25

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De trots van Vrancea

De Tectonic Fume Blanc is een complexe witte melange gemaakt van Sauvignon Blanc Barrique, Feteasca Alba en Riesling de Rhin die een mix bieden van aroma’s van exotisch fruit, witte perzik en fijne tonen van vanille, amandel en boter. Vol, met een knapperige zuurgraad, met een aanhoudende en verkwikkende nuchtere smaak.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Roemenië
Streek Streek Roemeens Moldavië
Druif Druif Fetească Albă, Riesling, Sauvignon Blanc
Domein Domein Crama Girboiu
AlcoholAlcohol13,0%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Vinificatie

Kleine hoeveelheden druiven worden van de tros gescheiden en geperst. Gravisatiepersing is in dit stadium belangrijk om het fruitige en delicate karakter te behouden. Om complexiteit toe te voegen wordt de wijn gedeeltelijk gefermenteerd en 7 maanden gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten. De essentie van Tectonic is om de specialistische en mooie traditie van het wijn maken in het Vrancea gebied te weerspiegelen. Met het maken van deze wijn heeft het wijnbedrijf Crama Girboiu de wijnontwikkeling in het Vrancea gebied nieuw leven ingeblazen.

Lees meer

Wijnhuis Crama Girboiu

Het wijnhuis Crama Girboiu is in 2005 opgericht daar Constantin Girboiu, Hij kreeg de mogelijkheid om een oude wijnboerderij te kopen met 45  hectare. De wijnboerderij was op dat moment in vervallen staat. In de opvolgende jaren heeft hij het bedrijf verder uitgebouwd. In 2006 is Crama Girboiu gestart met de eerste aanplant van het druiven-ras Sauvignon Blanc. Dit was de eerste stap om het bedrijf verder uit te bouwen. Later volgde na de Sauvignon Blanc de Sarba, een druiven-ras uit het gebeid Vrancea. In 2007 heeft het bedrijf met behulp van Europese fondsen grote investeringen gedaan om de capaciteit verder uit te breiden. In 2008 worden er 2 merken aan het assortiment bij gevoegd. Het Livia-assortiment , vernoemd naar de dochter van Constantin en Bacanta, premiumwijn speciaal voor de horeca. De jaren daarna zijn de merken verder uitgebreid met Epicentrum, Tectonic, en Cuartz.

Lees meer

Lekker bij:

Deze wijn is lekker bij visgerechten, kipgerechten, mosselen, oesters en garnalen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven