Terre di Grassaga Cinquantisei Merlot | Italië | gemaakt van de druif Merlot
Terre di Grassaga Cinquantisei Merlot | Italië | gemaakt van de druif Merlot
De Grote Hamersma score 9-

Terre di Grassaga Cinquantisei Merlot

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Italië
Italië, Veneto
Merlot

23,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Topwijn

Expressieve, kruidige rode wijn met tonen van rijpe kersen, pruimen en tabak. De wijn is zeer geconcentreerd van smaak, mondvullend met tonen van chocolade en is heerlijk zacht op de afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Veneto
Druif Druif Merlot
Domein Domein Terre di Grassaga
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsHert
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine controllata
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

Beperkte oplage!

Het rendement in de wijngaard is extreem laag. Zo produceert elke wijnstok met merlot druiven slechts één fles. Door dit lage rendement erg geconcentreerd van smaak. Alle druiven worden met de hand geplukt en kort ingedroogd. Daarnaast heeft de wijn 12 maanden in kleine eiken vaten gerijpt.  Eén derde deel heeft op kersenhout gerijpt. Dit zorgt voor een bijzonder aangename afdronk.  Er worden slechts 5000 flessen geproduceerd van deze topwijn!

Lees meer

9- In de Grote Hamersma

Merlot. Thuishaven in Italie veelal Alto Adige of Veneto. Van lichtvoetigheid is men daar veelal niet gediend als het om deze druif gaat. Ook bij Terre di Grassaga is het van dik hout zaagt men planken. Kersen- en eikenhout om wat preciezer te zijn, de vaten waarop de in totaal 5000 flesjes tot wasdom hebben mogen komen. Laurierdrop, marmite, bittere chocola op paarse puimen, bramen uit de ondergroei, strafzure kersen, een poging tot vanillevermilding en tannines als stijgbeugels. Decanteren is geen mogelijkheid maar een eis. 

Lees meer

Over het wijnhuis

De wijngaarden van Terre di Grassaga zijn gelegen in de omgeving van Piave, ten noorden van Venetië. Het wijngoed is genoemd naar de rivier, Grassaga, die door het gebied heen loopt. Door de nabijheid van de Adriatische Zee behouden de druiven hun frisheid. De wijnen zijn ook onderscheinend doordat ze als enige in de wijde omgeving turf als ondergrond hebben.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven