Vina Carić Bogdanjuša | Kroatië | gemaakt van de druif Bogdanuša
Vina Carić Bogdanjuša | Kroatië | gemaakt van de druif Bogdanuša
De Grote Hamersma score 8.5

Vina Carić Bogdanjuša

2022

Witte wijn

14,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een godsgeschenk uit Dalmatië

Deze witte wijn heeft een geur van gele pruimen, anijs en kweepeer. De smaak is weelderig, droog en sappig met mooie zuren. Aromatisch, fris en stuivend.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsAsperges
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVrhunsko
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Nergens anders op de wereld

De Bogdanuša druif is een autochtone Dalmatische druif afkomstig van het eiland Hvar. De oude Grieken hebben in 384 voor Christus hier de kolonie Pharos (Hvar) gesticht op de plek waar nu het stadje Stari Grad ligt. De druiven groeien op de door UNESCO beschermde Stari Grad velden. Bogdanuša is een sterke druif die zeer geschikt is voor het klimaat op het eiland Hvar en ook nergens anders in de wereld groeit. De zomers zijn er heet en droog wat de druif zeer goed aan kan. Letterlijk vertaald betekent Bogdanuša ‘een godsgeschenk’. De jaargang 2019 heeft een gouden medaille gekregen tijdens de Balkans International Wine Competition.

Lees meer

Lekker bij

Bogdanjuša past bij vele soorten gevogelte of vis en is een zeer verrassende witte kaaswijn. Daarnaast is deze wijn is door kaaskoningin Betty Koster benoemd tot ‘Superkaaswijn’. Hij past dan ook uitstekend bij Manchego, Brie de Melun en blue cheese. Ideale serveertemperatuur: 12 graden Celsius.

Lees meer
Scroll naar boven