Menu
Wente Morning Fog Chardonnay | Verenigde Staten | gemaakt van de druiven Chardonnay en Gewürztraminer
Wente Morning Fog Chardonnay | Verenigde Staten | gemaakt van de druiven Chardonnay en Gewürztraminer

Wente Morning Fog Chardonnay

2021

Witte wijn

Chardonnay, Gewürztraminer
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

90 punten

13,89

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft een prijs gewonnen
Bekroond

90 punten

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Verfrissende ochtendmist uit Californië

Nog zo'n heerlijke Californische Chardonnay. Deze Wente Morning Fog dankt zijn naam aan de ochtendmist die zich vormt in de baai van San Francisco. Deze mist brengt verkoeling waardoor de druiven optimaal en gelijkmatig kunnen rijpen. Aan de Chardonnay is een beetje Gewürztraminer (5%) toegevoegd wat een heerlijke frisheid en fruitigheid brengt.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Verenigde Staten
Streek Streek Californië
Druif Druif Chardonnay, Gewürztraminer
Domein Domein Wente Vineyards
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsRisotto
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Proefnotitie van de Wente Morning Fog Chardonnay

De Chardonnay stuift het glas uit met aroma’s van citrus en groene appel, gecomplimenteerd met hints van gebrand eiken en vanille. Prachtig in balans met een fijne mineraliteit en zuurgraad maakt dat dit weer een waanzinnig mooie Chardonnay is van het domein Wente. Heerlijk bij zeevruchten, kip met salie of pompoen risotto!

Lees meer

Vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst in de vroege ochtend als de mist nog over de wijngaarden strekt. Hierna ondergaan de druiven een zeer strenge selectie zodat alleen de beste druiven in de wijn terechtkomen. De plukkers brengen de druiven in kleine houten kratten direct naar de wijnmakerij. De wijn fermenteert voor 50% op RVS en 50% op Amerikaans eiken. Zo behoudt de wijn de frisse en fruitige tonen terwijl ook mooie ronde houttonen ontwikkeld worden. Het gedeelte in RVS blijft voor een deel rijpen op de lie gedurende 5 maanden en het andere deel wordt al gescheiden van de gistcellen om de fruitigheid te bewaren. Het deel wat in houten vaten is gefermenteerd rijpt voor 5 maanden op de lie in hout met maandelijkse bâttonage (omroeren van de gistcellen in de wijn).

Lees meer
Scroll naar boven