Yuste Manzanilla Aurora | Spanje | gemaakt van de druif palomino fino
Yuste Manzanilla Aurora | Spanje | gemaakt van de druif palomino fino

Yuste Manzanilla Aurora

Port & Sherry

Droog, fris en kruidig
Droog, fris en kruidig
Spanje
Spanje, Sanlúcar de Barameda
palomino fino

20,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Prachtige Manzanilla uit Sanlucar

Manzanilla zoals Manzanilla bedoeld is. Dit type droge witte wijn doet wel wat denken aan kamillethee, in het Spaans 'manzanilla'. Pittig en vol van smaak. Geconcentreerde, typische sherrygeur en – smaak door rijping onder flor (dikke laag gistcellen). Je ruikt en proeft de frisse ziltigheid van de nabijheid van de Atlantische oceaan. Amandel, rijpe appel, droog en met een bittertje aan het eind. Lange afdronk. 

Hoe smaakt deze wijn?

Droog, fris en kruidig
Droog, fris en kruidig
Smaak Smaak Droog, fris en kruidig
Droog, fris en kruidig
Land Land Spanje
Streek Streek Sanlúcar de Barameda
Druif Druif palomino fino
Domein Domein Bodegas Yuste
AlcoholAlcohol15%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Aurora

Genoemd naar de weduwe Aurora Ambrosse Lacave, die aan het begin van de 20e eeuw de Aurora-bodega ging runnen toen haar man overleed, wat als Andalusische vrouw in die tijd (rond 1911) niet makkelijk moet zijn geweest. De vrouw en (klein)dochter van de huidige eigenaar van Yuste heten ‘toevallig’ ook Aurora. Serveertemperatuur 8-10°C

Lees meer

Bodegas Yuste

Francisco Yuste (‘Paco’), eigenaar van bodegas Yuste, heeft zijn hele leven in de sterke dranken- en manzanillahandel gezeten. Eerst als handelaar en daarna als eigenaar van diverse bodega’s in de regio Sanlucar de Barameda. In 2015 nam hij het merk Aurora over, inclusief de bodega waar dit gemaakt werd. Grappig detail: Paco’s vrouw, dochter en kleindochter heten óók Aurora.  De druiven voor de verschillende sherrys van Yuste worden gekocht van druiventelers uit de buurt van Sanlucar de Barrameda. Bodegas Yuste biedt diverse merken sherrys, zowel manzanilla’s, amontillado’s, olorosos als moscatels. Ook zit er vermouth, brandy, rum, sherryazijn en een frizante in het aanbod. Granada Wijnen importeert meerdere Yuste-sherrys uit de Aurora-range.

Lees meer

Lekker bij

Zeevruchten zoals kokkeltjes, garnalen, krab, kreeft, oesters; Gegrilde en gerookte vis; Haring; Sushi; Lichte vleessoorten: kip, kalf, konijn de Japanse Keuken; Harde kazen als manchego en parmezaan.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven