vindmijnwijn
Gratis verzenden > € 70,- Snel bezorgd Klantenservice Inloggen Winkelwagen

Alicante Bouschet druif

De Alicante Bouschet druif is van oorsprong een Franse blauwe druif. De zeldzame eigenschap van het rode vruchtvlees maakt de Alicante Bouschet speciaal en de druif wordt om die reden een teinturier genoemd. De druif Alicante Bouschet is een kruising tussen de fruitige Grenache druif en de teinturier-druif Petit Bouschet. Dit levert wijn op met een intens rode kleur die veel wordt gebruikt om meer kleur te geven aan andere wijnen.

In Alentejo wordt Alicante Bouschet volop verbouwd en gebotteld, wat in pure vorm diep donkerrood gekleurde, volle wijnen oplevert met tannine en fruit. Door te mixen met andere druivensoorten zoals Aragonez, Trincadera en Touriga Nacional onstaan de meest geweldige blends met een uitbundige geur van donker fruit, vergezeld van mooie zuren en zachte tannines.

Alicante Bouschet wijnen

Productieve mengdruif

De botanicus Henri Bouschet slaagde er de 2e helft van de 19e eeuw in om een fruitige druif te cultiveren met een hoge kleurintensiteit en opbrengst. Na de Phylloxera (druifluis) plaag was er grote behoefte ontstaan aan een productieve mengdruif die kon helpen bij de wederopbouw van de verwoeste Europese wijngaarden. Door kruising van de Petit Bouschet druif met de Grenache druif (bekend als Alicante in Zuid-Frankrijk) is deze populaire mengdruif, de Alicante Bouschet, ontstaan.

Spaanse naam

In Spanje komt de Alicante Bouschet druif voor onder de naam Garnacha Tintorera. Wil je deze Spaanse variant een keer proeven? Bekijk dan deze prachtige blend Bodegas Cerro La Barca, Concejiles El Origen.

Werelddruif

Buiten Frankrijk en Portugal kun je de Alicante Bouschet ook tegenkomen in Israel, Italië, Noord-Afrika, Chili en de Verenigde Staten (Californië). Binnen Portugal biedt het milde klimaat van Alentejo deze druif de juiste omstandigheden en goede opbrengsten voor prachtige wijnen van de Alicante Bouschet druif. Om die reden is deze druif erg populair geworden in de Alentejo wijnstreek. De Alentejo DOC is een omvangrijke Portugese wijnregio met een sterk variërend landschap dat ongeveer één derde van Portugal beslaat.

De mooiste spijs wijn combinaties met Alicante Bouschet

Alicante Bouschet wijn is goed te combineren met een grote variëteit aan gerechten zoals:

  • Charcuterie, paté
  • Gebraden eend-, gans- en lamsvlees
  • Blauwe kaas, druiven
  • Steak
  • Gegrilde groenten
  • Pizza en lasagna
  • Entrecote, speenvarken, kip, spareribs

Ontdek het zelf!

Heb je – net als onze winkeliers en importeurs - een passie voor kwaliteit en smaak? Dan valt er nog heel wat te ontdekken op hét wijnplatform voor wijnliefhebbers. Op Vindmijnwijn.nl. reis je langs de beste wijnhuizen en mooiste wijngebieden met wijnen van de Alicante Bouschet en bestel je online gemakkelijk, veilig en vertrouwd jouw ambachtelijke wijn van de Alicante Bouschet druif. Wil je meer te weten komen over Portugese wijn, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten? Lees alles over wijnland Portugal en ontdek de avontuurlijke Portugese wijnen van dit veelzijdige wijnland!

Vind alle wijnen van Alicante Bouschet
Vindmijnwijn krijgt een 8,7 van maximaal 10 uit 50 beoordelingen.
Wat vinden onze klanten
Neem vrijblijvend contact met ons op