Wijnen van de Corvinone druif

Corvinone, een rode druif uit Veneto, Italië, lijkt sterk op de Corvina. Het wordt voornamelijk in Italië geteeld, met enkele wijngaarden in Argentinië.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Corvinone

Blauwe druiven
De naam Corvinone verwijst naar het Italiaans voor grote Corvina. Ook al lijken de Corvinone en Corvina druif op elkaar, ze hebben geen enkel genetisch verband.

Look-alike

De wijnstokken van de Corvinone druif hebben grote losse piramidevormige trossen met grote druiven en een dikke schil. De Corvinone wijnstokken staan het best op een arme grond en op hellingen om de kracht van de opbrengst te matigen. De Corvinone druiven zijn laatrijp en hebben een hoog natuurlijk zuurgehalte. Het druivenras is erg geschikt om na het oogsten te drogen, vooraleer het persen, volgens de Ripasso methode.

Altijd samen, zelden alleen

De Corvinone wijnen zijn geschikt om zowel jong als gerijpt te verwerken. Corvinone wijnen zijn maar zelden als cépagewijn geproduceerd. Vaak is de Corvinone druif een assemblage partner van Corvina, Rondinella en Molinara. Ze schenken de alom bekende Amarone en Valpolicella wijnen die kenmerkend zijn voor de Veneto streek. Het zijn wijnen met superieure smaak en dichte kleur.

Intens

Door de intens donkere schil zijn Corvinone wijnen diep paarsrood. Hoe ouder de wijnen worden, hier meer ze naar het robijnrode neigen. Ontdek florale tonen, met violet en fruitige aroma’s van kersen, framboos en braam. Wanneer de Corvinone wijnen op vaten hebben gerijpt kunnen kruidige tonen van cacao en tabak ontdekt worden. Intens aangenaam drinkbaar. De Corvinone wijnen hebben een goede balans tussen zuurgraad en smaak, met eerder lage tannines.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Corvinone

Drink het fruitig Corvinone rood samen met hartige vleesgerechten.
● Stoofschotel van rundvlees en champignons
● Hertenvlees met zwarte bessensaus
● Gesauteerde varkenslever
● Pepperoni pizza

Scroll naar boven