Contreras Ruiz Kala Huelva | Spanje | gemaakt van de druif Zalema
Contreras Ruiz Kala Huelva | Spanje | gemaakt van de druif Zalema

Contreras Ruiz Kala Huelva

2014

Dessertwijn

32,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Late oogst Zalema, natuurlijk zoet!

Zalema Vendimia Tardia, podredumbre noble…..voor wie iets zoekt dat soortgelijk is aan Franse Sauternes en Hongaarse Tokaji, maar eens een keer iets anders wil! Zeer gelimiteerde oplage van een bijzondere wijn uit Zuid Spanje ; en het is vergelijkbaar met Sauternes of Tokaji. Heeft ondanks dat de Kala uit Zuid Spanje komt echt totaal geen enkele schijn van iets sherry-achtigs !! Proef dit pareltje en je bent verkocht!

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKaasplankje
InhoudInhoud37,5 cl 
ClassificatieClassificatieD.O.
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Elegant en delicaat als Franse Sauternes en Hongaarse Tokaji

De Kala is fris zoet, met een perfecte balans tussen zuren en restsuikers, heeft een lange diepe nasmaak, is een heerlijk rijke dessertwijn. Kala zit in een 300 ml fles met gespoten bloenmopdruk die speciaal ontworpen is voor deze wijn, en wanneer je 2 flessen koopt, krijg je ze in een speciaal voor deze wijn gemaakte cadeauverpakking. De wijn is ontstaan als een hommage aan 2 generaties vrouwen ; de moeders en oma’s….

Lees meer

Zoete wijn maken 

Hoe maak je eigenlijk zoete wijn? Door suiker toe te voegen? Nee, nee! Dat is niet toegestaan. Een van de manieren om zoete wijn te maken: gebruik druiven die zijn aangepast door edele rot.

Lees meer

Vendimia tardia / late harvest

Hierbij laat de wijnmaker de suikers concentreren in de druiven. Hij oogst ze later in het seizoen dan gebruikelijk. Hierdoor wordt het fruit zoeter/rijper en nemen de druivensuikers toe. Dit proces wordt ook ‘vendimia tardia’ genoemd.

Lees meer

Podredumbre noble, edele rotting

De wijnmaker doet dit niet alleen. Een illustere schimmel die luistert naar de naam ‘Botrytis Cinerea’ helpt hem ook een handje. Hier in de strook begrensd door de Middellandse zee en de wateren van Nationaal park Cota Doñana, laten ze druiven besmet raken met deze schimmel, een schimmel die van nature voorkomt in de wijngaarden. Samen met de warme zonnestralen van de herfst, doet die schimmel hard zijn best om in de schil van de druif minuscule gaatjes te prikken, waardoor het water in de druiven kan verdampen. Het resultaat is dat de concentratie suikers, ten opzichte van het water, toeneemt. Dit resulteert in een geconcentreerde smaak en structuur. Tot slot voegt deze schimmel nog wat extra aroma’s toe.  Aroma’s als marmelade, biscuit, honing, noot, abrikoos zijn typisch voor wijnen met edele rotting.

Lees meer

Lekker bij

fruitige desserts, kaasplankje en dan vooral de blauwe kazen, foie gras

Lees meer
Scroll naar boven