Kabola Malvazija Amfora | Kroatië | gemaakt van de druif Istarska Malvazija
Kabola Malvazija Amfora | Kroatië | gemaakt van de druif Istarska Malvazija

Kabola Malvazija Amfora

2018

Wit

Indien 2018 niet beschikbaar is, leveren wij 2019.
Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Kroatië
Kroatië, Istrië
Istarska Malvazija

47,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

'Orange wijn'

Malvazija Amfora is gemaakt van witte druiven op de manier zoals men een rode wijn maakt. De schilletjes worden dus meegefermenteerd en daarom noemen we dit een 'orange wijn'

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Kroatië
Streek Streek Istrië
Druif Druif Istarska Malvazija
Domein Domein Kabola
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVrhunsko
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Unieke smaakbeleving

Deze wijn heeft een prachtige strogele kleur met een gouden glans. Hij is kristalhelder en vol van smaak. Het boeket opent met tonen van kweepeercompote, gevolgd door droge varen, steranijs, vanille en kruiden. Deze wijn is droog, deels warm en zacht, met behoud van een mooie frisheid, milde tannines, uitstekende mineraliteit en een volle body. Het is een heerlijk gebalanceerde wijn met een intense smaak en een lange afdronk. Harmonieus en smaakvol met tonen van boter, rijpe perzik en bittere amandel in de afdronk.

Lees meer

Bijzondere methode van wijnmaken

De druiven worden met de hand geplukt in september en voor deze wijn worden uitsluitend de beste druiven van de beste posities geselecteerd. De steeltjes worden wel gescheiden van de druiven die vervolgens ongeperst in aardewerken amforen gaan. Deze zijn 2,20 meter diep en zijn ingegraven in de grond achter het wijnhuis. De amforen zijn afkomstig uit Georgië waar deze manier van wijnmaken zijn oorsprong kent. De schil gaat dus mee tijdens de fermentatie in de amforen en de druiven blijven hierin gedurende zes maanden. In maart worden de druiven dan direct in een speciale pers gepompt waar voorzichtig de wijn uit de druiven geperst wordt. De schilletjes worden daarna gescheiden van de wijn die overgepompt wordt in grote eikenhouten vaten van 4000 liter om daar nog een jaar lang te rijpen. Als daarna de wijn gebotteld is rijpt de wijn nog minimaal een jaar in de fles voordat deze op de markt komt.

Lees meer

Lekker bij

Malvazija Amfora is een super gastronomische wijn die culinair gezien werkelijk waar past bij alles om dat hij zo onvoorstelbaar aromatisch is. En, zoals wijnmaker Marino Markezic zelf zegt: “je hoeft niets bij de wijn te eten, je kunt gewoon de wijn zelf eten”. Maar als er dan toch echt iets genoemd moet worden dan is de combinatie met een gebakken schorpioenvis toch wel een waanzinnige aanrader. Omdat het een wijn is van zeer hoge kwaliteit leent hij zich ook uitstekend om te bewaren. De ideale serveertemperatuur is 12-14 graden Celsius en je drinkt hem het beste uit een groot Bourgogne-glas.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven