Quatresols Gauthier Champagne Brut Blanc de Blancs Premier Cru | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Quatresols Gauthier Champagne Brut Blanc de Blancs Premier Cru | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Quatresols Gauthier Champagne Brut Blanc de Blancs Premier Cru

Mousserende wijn

36,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Heerlijk mineralig

De Champagne Brut Blanc de Blancs Premier Cru van Quatresols Gauthier is gemaakt van Chardonnay 100%. In het glas een lichtgele kleur met groene reflecties. Deze champagne heeft een elegante en fijne neus die doet denken aan witte perzik. In de mond wordt een vrolijke mineraliteit gevoeld. Het bouquet doet denken aan wit fruit met kleine pitjes en loopt door met een mooie lengte in de mond en in de afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiePremier Cru
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Zeer gewild

De Blanc de Blancs is een heerlijke champagne en heeft een fantastische prijs-kwaliteit, absoluut het proberen waard en ook de favoriet van Richard.

Lees meer

Bijzonderheden

Beperkte oplage van 2000 flessen per jaar. De druiven van Quatresols Gauthier Champagne worden jaarlijks zorgvuldig met de hand geoogst in kratten en dozen. Quatresols Gauthier gelooft er in dat de champagnes langer moeten liggen dan voorgeschreven. Dit komt ten goede van de smaak en volwassenheid van de smaak.

Lees meer

Wijnhuis

Het champagnehuis Quatresols-Gauthier ligt in het wijndorp Ludes (Premier Cru) nabij Reims. Drie generaties zijn verstreken en ondertussen staan vader Régis en zoon Guillaume aan het roer en zorgen voor de continuïteit van hun landgoed. De wijngaard bevindt zich volledig in de “Premier en Grands Crus” gebieden. De champagnes worden geproduceerd met druiven die uitsluitend van eigen percelen komen. 36 percelen, 27 plaatsnamen, 5 wijndorpjes op kleigronden van kalksteen

Lees meer
Scroll naar boven