Vignobles Gueissard ‘Les Papilles’

Verkoop door: Bensdorp Wijnen | Categorie: Rose

Sappige rosé uit Côtes de Provence

Heerlijke rosé gemaakt van 5 druivensoorten: 30% Cinsault, 30% Syrah, 20% Mourvèdre, 10% Grenache en 10% Rolle (=Vermentino). Gouden Médaile bij het Concours in Macon 2019. Opvallend is dat Pauline en Clément ook een witte druif (Rolle) gebruiken, dit komt de fruitigheid zeker te goede.

De rosé heeft, hoe kan het ook anders, een mooie lichtroze ‘Provencaalse’ kleur. Verkregen door een korte inweking van een gedeelte van de druiven en lichte persing van het andere gedeelte. Dit persen moet op een zachte manier: hoe meer druk je op de druiven uitoefent, hoe meer kleur je ‘eruit perst’. En een te donkere kleur dat willen ze voorkomen. De geur van de wijn is aanlokkelijk met zachte citrustonen. De smaak, ondanks de lichte kleur, vol en sappig met frisse zuren op de afdronk. Een échte (na)zomerrosé.

Het wijnhuis

Vignobles Gueissard ligt zo’n 50 kilometer ten oosten van Marseille, aan de Franse Zuidkust. Het wijnhuis is een droom gerealiseerd door Pauline Giraud en Clément Minne. Een droom vol passie, die teruggaat naar 2010. De liefde voor de wijnstok en de wijn heeft hen ertoe gebracht de meest geweldige rosé, rode en witte wijnen te creëren.

Lekker bij

Lekker bij bouillabaisse, droge, gerijpte ham en asperges of struisvogel-biefstuk.

Frankrijk
Cinsault, grenache noir, mourvèdre, syrah, vermentino
2018
Bleek, droog en fris

Online wijn bestellen van Bensdorp Wijnen

Het grootste gedeelte uit het mooie assortiment van Bensdorp Wijnen uit ’s-Hertogenbosch bestaat uit eigen import. De enthousiaste en kritische wijnkoper Wouter Bensdorp importeerde zijn wijnen bij de start in…

Bekijk het assortiment