Kabola Muškat Momjanski

Verkoop door: Croatianwine.online | Categorie: Dessert

Verfijnde dessertwijn

De Muškat Momjanski (Momjan Muscat druif) is een inheemse druivensoort die uitsluitend groeit rondom het dorp Momjan in het noorden van Istrië tegen de grens met Slovenië aan. Dankzij het bijzondere microklimaat waar de druiven groeien is deze zoete wijn uniek in de wereld en past perfect bij alle soorten fruitdesserts.  De Muškat Momjanski heeft een hele lichte strogele kleur. De wijn heeft een langdurige geur van witte rozen met daarbij tonen van meloen, perzik en muscaat. De smaak is licht zoet, sappig en open met aardige zuren en licht minerale tonen. Het is een zeer verfijnde wijn met een harmonieuze smaak.

Biologisch wijnhuis Kabola

De Kabola-wijnmakerij bevindt zich op een verhoogde terrassenlocatie aan de zuidwestelijke kant van de Momjan-vallei, in de richting van de Adriatische Zee, die te zien is in de verte van de wijngaarden. Deze locatie profiteert van droge warme lucht en daarom is het niet nodig om de wijnstokken te bespuiten. Malvazija heeft dan ook het Eco-label en omdat alle druiven, al sinds 2009, op biodynamische wijze worden verbouwd. Kabola was de eerste wijngaard in Istrië die het EKO Organic-certificaat in 2007 en de EU-biologische certificering in 2014 behaalde.

Hoge score Perswijn

Deze dessertwijn heeft een zeer goede beoordeling van 4 sterren gekregen van het Perswijn proefpanel. Het Perswijnpanel was op zoek naar bijzondere wijnen uit voormalig Joegoslavië. De wijn is tijdens de uitreiking van de Croatian Wine Ambassador 2018 bejubeld door culinair schrijver Felix Wilbrink van de Telegraaf. Hij heeft volgens eigen zeggen enorm genoten van de Muskat Momjanski van de Kroatische wijnmannen bij het dessert Dubravacka Rozata van masterchef winnaar Sascha de Lint.

Lekker bij

De Muškat Momjanski is heerlijk bij chocolade, custard pie, abrikozentaart of bij een fruitsalade.
Kroatië
Muscat blanc à petit grains
2016
Wit en zoetig