Kabola Muškat Momjanski Bio | Kroatië | gemaakt van de druif Muškat Momjanski
Kabola Muškat Momjanski Bio | Kroatië | gemaakt van de druif Muškat Momjanski

Kabola Muškat Momjanski Bio

2016

Dessert

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Kroatië
Kroatië, Istrië
Muškat Momjanski

21,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Verfijnde dessertwijn

Muškat Momjanski heeft een hele lichte strogele kleur. De wijn heeft een langdurige geur van witte rozen met daarbij tonen van meloen, perzik en muscaat. De smaak is licht zoet, sappig en open met aardige zuren en licht minerale tonen. Het is een zeer verfijnde wijn met een harmonieuze smaak.

Hoe smaakt deze wijn?

Wit en zoetig
Wit en zoetig
Smaak Smaak Wit en zoetig
Wit en zoetig
Land Land Kroatië
Streek Streek Istrië
Druif Druif Muškat Momjanski
Domein Domein Kabola
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsTiramisu
InhoudInhoud50 cl 
ClassificatieClassificatieVrhunsko
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

De druif

De Muškat Momjanski is een inheemse druivensoort die uitsluitend groeit rondom het dorp Momjan in het noorden van Istrië tegen de grens met Slovenië aan. Dankzij het bijzondere microklimaat waar de druiven groeien is deze zoete wijn uniek in de wereld en past perfect bij alle soorten fruitdesserts.

Lees meer

Bijzonderheden

De wijn heeft een zeer goede beoordeling van 4 sterren gekregen van het Perswijn proefpanel. Het Perswijnpanel was op zoek naar bijzondere wijnen uit voormalig Joegoslavië. De wijn is tijdens de uitreiking van de Croatian Wine Ambassador 2018 bejubeld door culinair schrijver Felix Wilbrink van de Telegraaf. Hij heeft volgens eigen zeggen enorm genoten van de Muskat Momjanski van de Kroatische wijnmannen bij het dessert Dubravacka Rozata van masterchef winnaar Sascha de Lint.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven