Wijnen van Cortijo los Aguilares

Het Spaanse wijnhuis Cortijo los Aguilares ligt in één van de zuidelijkste wijnbouwgebieden van Europa. De 19 hectare wijngaarden liggen in een heel bijzonder microklimaat. Hier worden zes blauwe druivenrassen verbouwd: Pinot Noir, Tempranillo, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. Het wijnhuis is 100% biologisch.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Wijnhuis in één van de meest zuidelijke wijnbouwgebieden in Europa.

Cortijo los Aguilares ligt op 5 km van Ronda. De fantastische wijnen van dit wijnhuis hebben de classificatie DO Sierras de Málaga. Een van de meest zuidelijke wijnbouwgebieden in Europa. Hier besloot José Antonio Itarte, de eigenaar van Cortijo Los Aguilares in 1999 pinot noir-wijn te gaan maken. Hij was gepassioneerd geraakt van deze druif in Bourgondië en wilde in Ronda ditzelfde niveau halen. Dat is ‘m gelukt! En nog biologisch ook.

Uniek microklimaat

Cortijo los Aguilares heeft 19 hectare wijngaarden op drie percelen. Het terroir bestaat uit kalkhoudende kleigrond. Met de Sierras de las Nieves en Grazalema op de achtergrond, ontstaat een heel bijzonder microklimaat. Hier worden zes blauwe druivenrassen verbouwd: Pinot Noir, Tempranillo, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. De wijngaarden liggen op een hoogte van meer dan 900 meter in de Serranía de Ronda. De nabijheid van de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, de overvloedige regenval in de winter en de grote schommelingen in temperatuur tussen dag en nacht maken dit terroir uniek. De boerderij ligt in een prachtige omgeving, vlakbij Ronda. Deze historische en monumentale stad heeft een eeuwenlange wijntraditie. Naast wijnmaken worden er ook Iberische varkens gehouden in een 800 hectare groot eikenbos en worden er granen en olijven verbouwd.

Cortijo los Aguilares is 100% biologisch

Cortijo los Aguilares is 100% biologisch gecertificeerd en streeft naar maximale zorg voor het milieu. Ze werken alleen met druiven van eigen bodem, die ze met de hand plukken in kleine doosjes. Na de eerste 24 uur in een koude kamer (2ºC) te hebben doorgebracht om de bijdrage van sulfieten tot een minimum te beperken, worden de druiven gefermenteerd bij lage temperatuur, waarbij wordt gezocht naar een grotere aromatische expressie van de variëteiten, die worden gevinifieerd door zwaartekracht. De rijping vindt uitsluitend plaats in klein houten vaten van Franse eiken die slechts 4 of 5 jaar worden gebruikt. Wijnhuis Cortijo los Aguilares - Spanje Cortijo los Aguilares ligt in een prachtige omgeving!
Scroll naar boven