Menu
- Home
- Wijnen
- Top 10 wijnen
- Onze wijnwinkels
- Druiven & wijnstreken
-
-
Druivensoorten
-
Wijnstreken
-
-
-
- ChardonnayDe invloed van de wijnmaker bij het produceren van Chardonnay wijn is groot. Wijnbereidingstechniek, zoals malolactische gisting geeft boterachtige aroma’s. Rijping in eiken vaten draagt bij aan tonen van vanille, rook en hints van zoete kruiden zoals kruidnagel en kaneel.
- Pinot Grigio
- Sauvignon Blanc
- Verdejo
- Riesling
- Vermentino
- Chenin BlancVeelzijdige druivensoort De van nature krachtige Chenin Blanc wijnstokken schenken grote opbrengsten die in toom moeten worden gehouden om de kwaliteit van de wijn te garanderen. De veelzijdige Chenin Blanc druif is goed aanpasbaar aan bodem en klimaat, en gedijen in verscheidene streken. Met uiteenlopende wijnstijlen tot gevolg. In combinatie met het juiste klimaat schenkt de Chenin Blanc druif ons lichte wijnstijlen op gedraineerde zandbodems, waar kalkbodems scherpe zuren bevorderen. De kleibodems produceren dan weer gewichtige dessertwijnen. In koele jaren worden antieke wijnstokken blootgesteld aan edele rotting, de gerimpelde druiven blijven aan de wijnstokken hangen tot er stroperige zoete dessertwijnen van kunnen gemaakt worden. Frans Ontdek strakke en droge Chenin Blanc wijnen uit de Loire streek met toetsen van kweeperen en appels. Na rijping komen florale kenmerken met honing naar boven, die met leeftijd intenser worden. Dankzij de verouderingscapaciteit van deze Chenin Blanc wijnen behoren deze wijnen tot de langstlevende wijnen. Zuid-Afrikaans Op de uitgestrekte vlaktes baden de Chenin Blanc wijngaarden in de zon. Vooral in de Westkaap wijnregio, de Swartland regio en Olifants River prijken de wijnstokken van de Chenin Blanc. De fris fruitige Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc wijnen worden het best jong genoten. Ruik de openlijk bloemige aroma’s en…
-
- Merlot
- Cabernet Sauvignon
- Primitivo
- Tempranillo
- Pinot Noir
- Syrah
- MontepulcianoUnieke druif De herkomst van deze druif is vermoedelijk Toscane, maar ze is niet verbonden aan het stadje Montepulciano zoals de naam van de druif doet vermoeden. De druif komt weliswaar overal in Centraal-Oost Italië voor, maar de hoogste kwaliteit is te vinden in de heuvels van Teramo. Wijnen met karakter De vinificatie van de Montepulciano druif volgt het standaard proces van druiventeelt, oogst, persing, en gisting. Tijdens het fermenteren worden de suikers omgezet in alcohol. Wanneer de druif fermenteert tot er bijna geen suikers meer achterblijven, resulteert dit in de kenmerkende droge rode Montepulciano wijnen. Toch produceert de Montepulciano druif ook zoete varianten. De op eikenhout gerijpte druif, geeft wijnen met volle smaken met laat gerijpte tannines. Vaak vertonen deze Montepulciano wijnen volle zwart-fruit smaken met inktachtige kleuren. Over het algemeen zijn de Montepulciano wijnen het beste jong gedronken. De lichtere wijnstijl, neutraal gerijpt, is indrukwekkend en internationaal bekend. Deze wijnen worden het beste genoten kort na het bottelen. Diverse smaken Ook met andere rassen is de Montepulciano druif, goed te smaken, zoals Merlot of Sangiovese. Die laatste bekendste en wellicht succesvolste blend. Proef de delicate balans tussen fruitigheid en zuurgraad. Enerzijds tonen van rood fruit met mildere tannines…
-
-
-
-