Aessir Essencia Terra | Spanje | gemaakt van de druiven Cariñena en Garnacha
Aessir Essencia Terra | Spanje | gemaakt van de druiven Cariñena en Garnacha
De Grote Hamersma score 8.5

Aessir Essencia Terra

2020

Rode wijn

Cariñena, Garnacha

14,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Lichte, soepele wijn uit een ei…!

De Essencia terra heeft een prachtige heldere robijnrode kleur. In de smaak worden rood en zwart fruit geaccentueerd met enkele kruidige nuances die de wijn zeer rijk en complex maken. Volle body, opvallend fris, mooie balans en zuurgraad met een lange finale. De essentie van Terra Alta komt heel goed naar voren, zoals de naam van deze wijn ook belooft. Topwijn uit een ei.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Spanje
Streek Streek Terra Alta
Druif Druif Cariñena, Garnacha
Domein Domein Bodega Aessir
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“Een karaktervolle knoestige kop op het etiket, maar een wijn vol soepel fruit. Vol gul grenachefruit,”

Een karaktervolle knoestige kop op het etiket, maar een wijn vol soepel fruit. Vol gul grenachefruit, begeleid door specerijen en een zweem cacao. Wijn die prima past bij die kop op het etiket, want dat is meer het fotogenieke reclamehoofd van een Zwitserlandlevenseniorencampagne dan bij iemand die écht z’n leven lang voor een hongerloontje op het land heeft gebikkeld.

Lees meer

Bodega Aessir

Oscar Aessir, eigenaar van bodega Aessir, is een gedreven wijnmaker. Hij streeft er om pure wijnen te maken die een weerspiegeling zijn van het terroir waar de druivenstokken groeien. Zijn druiven groeien op zo’n 450 meter hoogte in de opkomende wijnstreek Terra Alta, het hoogstgelegen wijngebied in het uiterste zuiden van Catalonië. De wijnen in dit gebied worden, net als in het nabijgelegen Priorat, vooral gemaakt van garnacha en samsó (de Catalaanse naam voor cariñena). De rode wijnen die Oscar maakt zijn erg mooi en deze Essencia Terra is in onze ogen zelfs spectaculair. De wijn wordt vergist in roestvrij stalen tanks, waarna deze nog eens 8 maanden rijpt in een betonnen ei. De wanden hiervan zijn een heel klein beetje poreus, waardoor de wijn kan ‘ademen’. Net als in houten vaten, maar dan zonder de smaaktoevoeging van hout. Ook rijpt de wijn nog minimaal 10 maanden op fles.

Lees meer
Scroll naar boven