Otero Valleoscuro Tempranillo rosada | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
Otero Valleoscuro Tempranillo rosada | Spanje | gemaakt van de druif Tempranillo
De Grote Hamersma score 8+

Otero Valleoscuro Tempranillo rosada

2023

Rosé wijn

9,25

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De zomer in je glas!

Een top zomer rosé gemaakt van Tempranillo druiven. Otero maakt al meer dan 20 jaar rose en kent de klappen van de zweep en dat proef je! De kleur is bleekrosé met een toets van koper. Droog, maar rijk van aroma en smaak. Met een toets van frambozen en rood fruit. Score 8+ in De Grote Hamersma.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Fruitig en kruidig
Fruitig en kruidig
Land Land Spanje
Streek Streek Castilla y Leon
Druif Druif Tempranillo
Domein Domein Otero
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsTruffelrisotto
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8+

De Grote Hamersma score 8+

“ “

Bodega Otero

Deze fraaie Bodega werd gesticht in 1906 door Juan Otero Colino. Hij bewerkte een kleine wijngaard in het dorp Benavente.  Zijn jongste zoon Manuel Otero trad in 1950 toe tot het bedrijf werd. Er serieus werk gemaakt met de ontwikkeling van een bodega. Hij was mede verantwoordelijk voor de groei die het bedrijf doormaakte. In 1963 werden er nieuwe gronden aangekocht ter uitbreiding van het bedrijf. Het was de bedoeling om te starten met het bottelen van eigen wijn. Sinds 1984 heeft de Bodega de steun van de derde generatie Julio Otero en hij heeft tegenwoordig de leiding over de fraaie wijngaarden. Intussen wordt er door de familie Otero al meer dan 100 jaar wijn gemaakt en hopen zij dit nog lang te blijven doen. Op zijn vijfenzestig steenachtige hectares maken wij het land vruchtbaar. Maar altijd met respect voor het milieu en vier druivensoorten: Prieto Picudo, Tempranillo, Mencía en Verdejo. Met de variëteit Prieto Picudo als de vlaggenschip van ons huis. Hebben wij bij Bodegas Otero altijd ingezet op alle soorten rosé’. Daardoor internationaal erkend en waarmee we de naam Valles de Benavente over de hele wereld dragen Het is het resultaat van meer dan een eeuw familiegeschiedenis van wijnmakers en wijnbouwers. Die met vasthoudendheid en volharding toegewijd zijn aan de teelt van de wijnstok om. Omdat met  hun specifieke stempel, hun karakteristieke wijnen uit de Valles de Benavente te produceren. De filosofie van werk en aanpassing aan veranderingen in de wijnmarkt is een constante geweest in onze meer dan honderdjarige geschiedenis.

Lees meer
Scroll naar boven