Boplaas Tinta Chocolat
Verkoop door: KE Trading | Categorie: Rood
Zeer gewild | 8.5 in De Grote Hamersma
Mokka en cacaosmaken springen uit het glas
Een volle, intens fruitige rode wijn van 100% Tinta Barroca druiven met een afdronk van rijpe pruimen, zoete zwarte kersen, mokka en cacao tinten. Donker rode wijn met een helder paarse rand.
Uitermate smaakvol
Rijpe pruimen, zoete zwarte kersen, verkoolde eik, mokka en cacaosmaken springen uit het glas, terwijl de weelderige smaak een combinatie is van sappige zwarte pruim, kers, zoete braam, gebrande koffiebonen, donkere chocolade en kruiden. De wijn is zeer aromatisch en smaakvol, de wijn is goed uitgebalanceerd en is uitzonderlijk drinkbaar.
Vinificatie
Vervaardigd in een moderne New World-stijl – met volle fruitsmaken, zachte tannines en goed uitgebalanceerd eikenhout, om het unieke aromatische en smaakprofiel van Tinta Barocca vast te leggen. Het fruit was afkomstig van geselecteerde Tinta Barocca-wijngaarden met een lage opbrengst, werd begin maart met de hand geoogst bij optimale rijpheid en werd gefermenteerd in traditionele open fermentatievaten (lagares) met handmatige pigeage elke 4 uur gedurende de fermentatieperiode van 5 dagen. Hierna wordt de wijn 12 maanden gerijpt op gebrande, oude Franse eikenhouten vaten, waardoor de wijn in de afdronk tinten van mokka en cacao heeft.
Het wijnhuis Boplaas
Boplaas is gelegen in Calitzdorp, een klein pittoresk dorpje in de Zuid-Kaap in het majestueuze Kleine Karoo. De familie Nel maakt deel uit van een rijke erfenis die teruggaat tot meer dan 150 jaar. Boplaas is een familiebedrijf met Carel Nel, een Kaapse wijnmeester, als eigenaar en keldermeester. Boplaas wordt al geruime tijd beschouwd als een voorloper in de productie van premium wijn en port.
Lekker bij
Tinta Barocca is afkomstig uit de ‘wilde’ Douro-vallei en de Boplaas Tinta Chocolat is een perfecte aanvulling op gerechten met een volle smaak – zoals struisvogelfilet, springboktaart, zelfgemaakte runderburger met daarop gekarameliseerde uien en oude kaas, groentelasagne, hartige pastagerechten of uw favoriete pizza. U kunt ook genieten van een glas Tinta Chocolat als aperitief met vrienden of wanneer u maar wilt. Voor het beste resultaat decanteren alvorens te serveren op kamertemperatuur (16 – 18 C) of licht gekoeld in warmer klimaat.
Resterende suiker 4,1 g / l – PH 3.78 – Totaal zuur 5,4 g / l – Alcoholpercentage 14,0%
Land: | Zuid-Afrika |
---|---|
Streek: | Klein Karoo |
Domein: | Boplaas Cellar |
Jaar: | 2018 |
Druif: | Tinta Barroca |
Smaak: | Intens, rond en romig |
---|---|
Classificatie: | Wine of Origen |
Wijn/spijs: | struisvogelbiefstuk, springbok, stoofpotten, oude kaas, chocolade desserts |
Alcohol: | 14.0 |
Inhoud: | 0,75 |
Online wijn bestellen van KE Trading
KE Trading South African Wines importeert sinds 2001 Zuid-Afrikaanse kwaliteitswijnen. Eugène van den Broek en Karl Diedericks (van origine Zuid-Afrikaan) brengen een aantal zorgvuldig geselecteerde wijnen op de Nederlandse markt.…
Bekijk het assortiment