Boplaas Tinta Chocolat | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Tinta Barroca
Boplaas Tinta Chocolat | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Tinta Barroca
De Grote Hamersma score 8.5

Boplaas Tinta Chocolat

2018

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Klein Karoo
Tinta Barroca

13,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Mokka en cacaosmaken springen uit het gl

Een volle, intens fruitige rode wijn van 100% Tinta Barroca druiven met een afdronk van rijpe pruimen, zoete zwarte kersen, mokka en cacao tinten. Donker rode wijn met een helder paarse rand. 

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Klein Karoo
Druif Druif Tinta Barroca
Domein Domein Boplaas Cellar
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsChocolademousse
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Uitermate smaakvol

Rijpe pruimen, zoete zwarte kersen, verkoolde eik, mokka en cacaosmaken springen uit het glas, terwijl de weelderige smaak een combinatie is van sappige zwarte pruim, kers, zoete braam, gebrande koffiebonen, donkere chocolade en kruiden. De wijn is zeer aromatisch en smaakvol, de wijn is goed uitgebalanceerd en is uitzonderlijk drinkbaar.

Lees meer

Vinificatie

Vervaardigd in een moderne New World-stijl – met volle fruitsmaken, zachte tannines en goed uitgebalanceerd eikenhout, om het unieke aromatische en smaakprofiel van Tinta Barocca vast te leggen. Het fruit was afkomstig van geselecteerde Tinta Barocca-wijngaarden met een lage opbrengst, werd begin maart met de hand geoogst bij optimale rijpheid en werd gefermenteerd in traditionele open fermentatievaten (lagares) met handmatige pigeage elke 4 uur gedurende de fermentatieperiode van 5 dagen. Hierna wordt de wijn 12 maanden gerijpt op gebrande, oude Franse eikenhouten vaten, waardoor de wijn in de afdronk tinten van mokka en cacao heeft. 

Lees meer

Het wijnhuis Boplaas

Boplaas is gelegen in Calitzdorp, een klein pittoresk dorpje in de Zuid-Kaap in het majestueuze Kleine Karoo. De familie Nel maakt deel uit van een rijke erfenis die teruggaat tot meer dan 150 jaar. Boplaas is een familiebedrijf met Carel Nel, een Kaapse wijnmeester, als eigenaar en keldermeester. Boplaas wordt al geruime tijd beschouwd als een voorloper in de productie van premium wijn en port.

Lees meer

Lekker bij

Tinta Barocca is afkomstig uit de ‘wilde’ Douro-vallei en de Boplaas Tinta Chocolat is een perfecte aanvulling op gerechten met een volle smaak – zoals struisvogelfilet, springboktaart, zelfgemaakte runderburger met daarop gekarameliseerde uien en oude kaas, groentelasagne, hartige pastagerechten of uw favoriete pizza. U kunt ook genieten van een glas Tinta Chocolat als aperitief met vrienden of wanneer u maar wilt. Voor het beste resultaat decanteren alvorens te serveren op kamertemperatuur (16 – 18 C) of licht gekoeld in warmer klimaat. Resterende suiker 4,1 g / l – PH 3.78 – Totaal zuur 5,4 g / l – Alcoholpercentage 14,0%

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven