Côtes de Brouilly 2016 Domaine les Roches Bleues

Verkoop door: Wijnen uit de Beaujolais | Categorie: Rood

Het Domaine les Roches Bleues van Dominique en Christianne Lacondomine ligt op de zonnige hellingen van de Mont Brouilly in de gemeente Odénas. Vier generaties van de familie Lacondomine hebben al wijn geproduceerd op deze wijngaard die tegenwoordig acht hectare groot is. Hun wijnen winnen dikwijls prijzen op de diverse wijnconcoursen en worden vaak vermeld in de vooraanstaande wijngidsen.
Er wordt op een milieuvriendelijke manier gewerkt en de hoogste prioriteit is erosie zoveel mogelijk te voorkomen om een rijke bodem te behouden. De druiven worden nog handmatig geplukt.
De vinificatie in tanks duurt tussen de 8 en 15 dagen en is temperatuur gecontroleerd. Omdat de wijnmakerij op een heuvel ligt was het mogelijk de tankruimte en de kelders zodanig te construeren dat er geen pompen nodig zijn, maar dat de wijn door middel van de zwaartekracht kan worden verplaatst.
De lagering vind plaats in grote vaten van circa 1000 liter in deze ondergrondse, gewelfde kelder die een constante temperatuur heeft. Na het bottelen worden de flessen opgeslagen in een ruimte met airconditioning. De wijnen kunnen zeker zes jaar bewaard blijven.
Winnaar van de eerste plaats op het 3e Beaujolais Concours des Pays-Bas in de categorie tot € 12,50!

Frankrijk
Gamay
2016
Fruitig, licht, soepel

Online wijn bestellen van Wijnen uit de Beaujolais

Wijnen uit de Beaujolais is de webshop van Joop Bremer uit Almere, registervinoloog sinds 1981. Hiervoor had hij een webshop onder de naam Panachee-wijn.nl, die wijnen uit heel Frankrijk, Spanje en…

Bekijk het assortiment