Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)
Goede service
Groot assortiment
Vindmijnwijn krijgt een rapportcijfer: 9,1 op Kiyoh.
GRATIS verzending bij een bestelling van meer dan €90 per wijnwinkel
Goede service
Snel bezorgd
Uniek aanbod
# | Wijn zonder toegevoegd sulfiet | Prijs |
1 | Winkler-Hermaden, Grauburgunder bio, Vulkanland-Steiermark | €26,95 |
2 | Amaracmand Imperfetto Rubicone Sangiovese I.G.T. | €19,35 |
3 | Mendez Moya Seis Cosechas | €20,95 |
4 | Yenda Albariño -Godello Sel d’Aiz Cantabria | €12,75 |
5 | Kurubis – Nature Rouge | €19,35 |
6 | F.Schatz Finca Sanguijuela Ronda | €22,52 |
7 | Sierra Norte 1564 Orange wine | €18,50 |
8 | Antigua Real Fabrica Hojalata Moscatel Morisco | €23,37 |
9 | Amaracmand Madame Titì Extra Brut Spumante Bio No Add Solfitos | €16,11 |
10 | Menade Nosso Verdejo Rueda – vin nature | €16,95 |
Vindmijnwijn krijgt een rapportcijfer: 9,1 op Kiyoh.
GRATIS verzending bij een bestelling van meer dan €90 per wijnwinkel
Goede service
Snel bezorgd
Uniek aanbod
Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)
Goede service
Groot assortiment
Biologische wijn wordt gemaakt volgens biologische wijnbouw principes, waarbij van druiventeelt tot en met de vinificatie van de wijn met natuurlijke stoffen wordt gewerkt, in plaats van industrieel geproduceerde chemicaliën die in de conventionele wijnbouw worden gebruikt. Het creëren van een gezonde biodiversiteit en bodem zijn in de biologische wijnproductie net zo essentieel als het maken van de wijn met zo min mogelijk toevoegingen.
De term ‘biologisch’ is binnen de EU wettelijk beschermd. In Nederland zet SKAL zich in als onafhankelijk toezichthouder voor aantoonbare betrouwbaarheid van biologische producten en dus ook van wijn.
‘Sulfietvrije’ wijnen Frankrijk
In Frankrijk, nog altijd het meest toonaangevende wijnland ter wereld is veel kennis en ervaring aanwezig voor het maken van ‘sulfietvrije’ wijnen. De langere rijpingsperiode (door de noordelijke ligging) zorgt ervoor dat de smaak van de druiven zich extra goed ontwikkelt, wat in combinatie met de nieuwste technieken resulteert in de meest verrukkelijke wijnen zonder toegevoegd sulfiet. Je vindt bij ons Franse wijnen zonder toegevoegd sulfiet uit het Loiredal, gemaakt van Melon de Bourgogne.
‘Sulfietvrije’ wijnen Spanje
In Spanje wordt een enorme verscheidenheid aan biologische wijnen geproduceerd, waarvan een een groot deel zonder toegevoegd sulfiet. Dit is het resultaat van de verbeterde technieken en het groeiend aantal wijnhuizen in Spanje waar duurzaamheid en respect voor het milieu hoog in het vaandel staat. Ook helpen de warme en droge dagen mee bij het produceren van biologische wijnen aangezien er minder schimmels voorkomen. Bij ons vind je Spaanse biologische wijnen zonder toegevoegd sulfiet o.a. uit Asturias-Cangas en Ronda-Malaga.
Biodynamische wijnen worden biologisch geproduceerd, maar alle verschillende taken, van planten, snoeien tot oogsten, worden georganiseerd o.b.v. een speciale biodynamische kalender die afhankelijk is van astronomische configuraties én waarbij bodemsupplementen worden gebruikt die zijn bereid volgens de formules van de Oostenrijkse filosoof Rudolf Steiner. De wijngaard wordt gezien als een levend organisme dat op een zelfvoorzienende manier kan worden onderhouden, waardoor mogelijk een unieke groeiomgeving wordt gecreëerd.
Biodynamische wijnen in de EU moeten voldoen aan de biologische landbouw richtlijnen die gelden binnen de EU én dienen biodynamisch gecertificeerd zijn. Deze gecertificeerde biodynamische wijnen zijn te herkennen aan een Demeter of Biodyvin keurmerk.
Laat jij je graag in de wijn… uh… watten leggen? En vind je kwaliteit en smaak belangrijk, maar ook een fijne prijs? Onze selectie wijnen bewijst dat je kunt genieten van een heerlijke biologische witte wijn zonder je bankrekening te plunderen.
We hebben met zorg wijnen geselecteerd die zowel toegankelijk als hoogwaardig zijn, zodat je kunt genieten van de kenmerkende smaken en aroma’s van biologische wijn, zonder concessies te doen aan je budget.
Bekijk onze betaalbare selectie en vind jouw perfecte fles. Hier vind je de lekkerste biologische wijnen onder de 10 euro, van Cannonau, Merlot, Cabernet Sauvignon tot Alvarinho, Verdejo, Vermentino, Pinot Blanc, Sauvignon Blanc en Chardonnay.
Ontdek onze betaalbare en opvallend goed beoordeelde biologische wijnen voor een onvergetelijke wijnervaring.
Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)
Goede service
Groot assortiment
Sulfiet is zwavel. Dit wordt gebruikt om oxidatie tegen te gaan en als conserveermiddel. Het komt van nature voor in/op bepaalde levensmiddelen of door het bereidingsproces, ook wordt het in meer of mindere mate toegevoegd. Een hoge concentratie toegevoegde sulfiet vind je bijvoorbeeld op gedroogd fruit (appel) en voorgesneden patat.
Dat klopt, wijn zonder sulfiet bestaat niet. Sulfiet ontstaat van nature tijdens het vergistingsproces van druiven naar wijn. Daardoor zit er altijd een klein percentage sulfiet in wijn. Om de wijnen beter te conserveren voegen wijnmakers vaak extra sulfiet toe. De wijnen die je hierboven ziet zijn wijnen zonder toegevoegd sulfiet (NSA – No Sulphur Added).
Niet altijd, biologische wijnen zijn verkrijgbaar in zowel de betaalbaardere prijs-range als in de wat hogere prijs-range. Dit is afhankelijk van de schaarste van het product, de productiemethode van het wijnhuis en de regio of het land waar de wijn wordt geproduceerd.
Als je overgevoelig bent voor sulfiet kun je een intolerantiereactie krijgen. Dit komt het meest voor bij astmapatiënten, waarvan ongeveer 5% een milde of heftige reactie krijgt. De symptomen zijn huiduitslag, hartkloppingen en vochtophoping. Vraag in dat geval je huisarts om advies. In dat geval zou je ook een reactie kunnen krijgen bij het eten van 'niet-biologische' patat.
Hoofdpijn wordt over het algemeen veroorzaakt door de alcohol in de wijn en niet door de sulfiet. Via verschillende mechanismen stimuleert alcohol de vochtafdrijving waardoor je lichaam uitdroogt, wat leidt tot een lagere vloeistofdruk in je hersenen met als gevolg typische verschijnselen als hoofdpijn en een droge mond. Sulfiet zit in heel veel producten, zoals aardappelproducten, jam, schaaldieren, kroketten, worstjes en gedroogd fruit. Het zorgt ervoor dat o.a. vlees en fruit niet bruin kleuren. De meeste mensen krijgen daar geen hoofdpijn van.
In biologische wijnen zit vaak minder sulfiet dan in gewone, gangbare wijnen. Dat is wettelijk bepaald. Zo mag er in gangbare rode wijn maximaal 160 mg/l worden toegevoegd en bij witte wijn maximaal 210 mg/l. Het sulfietgehalte in biologische wijnen moet daar zo’n 15 tot 30% onder liggen. Aan sommige wijnen wordt helemaal geen sulfiet toegevoegd. Deze zuivere sulfiet-arme wijnen, mits zorgvuldig geproduceerd, scheppen een bijzonder aroma van het terroir en de druiven waarvan ze zijn gemaakt.
Aan rode wijn wordt minder sulfiet toegevoegd dan aan witte wijn. Dit komt omdat blauwe druiven van nature meer conserverende stoffen bevatten. Witte wijn zal zonder toevoeging van sulfiet sneller oxideren en zijn smaak verliezen. Toch is het mogelijk om witte wijn zonder toegevoegd sulfiet te maken, maar het vergt zeer gezond en rijp fruit, een brandschone werkruimte en het nauwgezet volgen van de wijn tijdens de fermentatie tot aan de botteling toe. Goede koeling van de wijn onder de 15°C beteugelt het oxidatieproces in de fles. Zo behoudt de wijn zijn zuivere smaak.
De EU-wet van 2005 verplicht producenten om de aanwezigheid van sulfiet in wijn te vermelden op het etiket, indien de wijn meer dan 10 mg sulfiet per liter bevat. In de meeste gevallen zul je ook bij natuurlijke wijnen waar totaal geen sulfiet aan toegevoegd deze vermelding aatreffen. In wijn zit nu eenmaal altijd sulfiet en dat is meestal meer dan 10 mg per liter.
Unieke wijnen van meer dan 50 zorgvuldig gekozen wijnwinkels.
Rodie – Amsterdam:
“Uitstekend, prettig en snel geholpen. De website is overzichtelijk en het bestel-systeem werkt goed. Belangrijker nog is dat ze goede wijnzaken vertegenwoordigen.”
Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00